Home » , , , , , , , » Keystroke : Hati-hati bila di CyberCafe

Keystroke : Hati-hati bila di CyberCafe

Saturday, October 1, 2011


Keystroke@ KeyShark adalah salah satu peranti yang boleh menyimpan setiap data yang di masukkan oleh pengguna melalui keyboard anda. Peranti ini disambungkan antara keyboard dengan cpu anda. Kebanyakkan ia digunakan di Internet Cafe, pameran, hotel dan lapangan terbang.

Antara Kelebihannya :
- mengawal aktiviti-aktiviti anak anda semasa akses internet
- mengawal aktiviti-aktiviti yang staf lakukan(bahaya juga nie)
- mengambil(recovery) semula data yang telah dimasukkan apabila komputer hang, error atau bekalan elektrik terputus.
- senang untuk digunakan, hanya plug in sahaja.

Antara Keburukannya :
- Orang lain akan tahu password dan username kita bila peranti ini dicuri.
- Data yang penting akan dicuri
- Amat berbahaya kepada pengguna bila peranti ini digunakan di Cyber Cafe.

Justeru itu, anda perlu periksa terlebih dahulu ada ke tak peranti ini sebelum guna PC di Cyber Cafe. Lebih malang apabila anda mengakses akaun bank online atau site-site yang penting. Dengan mudah pemilik peranti tersebut membuka akaun anda.

Jadi, berhati-hatilah sebelum terkena. Semoga info ini berguna untuk semua dan mijie sendiri.

3 dah komen:

Hafifi Izzuddin 10/01/2011 4:48 PM  

pergi cc main game je lah macam ni. hahaha.

Hafifi Izzuddin 10/01/2011 4:48 PM  

pergi cc main game je lah macam ni. hahaha.

zulkbo 10/01/2011 5:33 PM  

salam..
pernah terbaca dulu..
lebih berhati-hati kini..
thanks ;)

Post a Comment

Sila Tinggalkan komen korang kat sini yer..
InsyaAllah setiap komen dari korang aku akan blas..:)

DeSiGn By MiJiE BloG @ 2011. Powered by Blogger.