Home » , , , , » Perodua Myvi Baru @ Extreme 2011 dilancarkan April ini?

Perodua Myvi Baru @ Extreme 2011 dilancarkan April ini?

Saturday, March 19, 2011

Salam semua. Biar betul Perodua Myvi 'extreme' ni akan keluar April @ Mei nie. Pasti ramai yang ternanti-nanti kan, maklum lah kereta paling laris di malaysia buat masa sekarang. Huh makin pening lah nanti mijie nak buat keputusan untuk beli yang mana satu nie.

Sebelum nie memang dah survey antara Perodua Myvi SE dangan Proton Saga FL. Dan keputusannya lebih kepada Saga FL sebab kereta ni lebih murah dan ada bonet untuk kepentingan masa akan datang. Bentuk nya pun sporty jugak dan dalam lebih luas, cuma engin je berkapasiti 1.3.

Tapi lepas ni akan keluar pulak Perodua Myvi 'Extreme' 2011 ni. Kan kalau beli Saga FL sekarang menyesal pulak nanti kan.. Aiissshh.. Sabar2.. Tunggu Myvi ni keluar dulu kan. Baru beli. Tapi kalau lah lepas ni akan keluar pulak model lain. Perlu tunggu lagi ke?.. Alamaknya tak pakai kereta lah. Huhu


Haa.. Nilah Perodua Myvi 'Extreme' 2011 tu. Bentuk sporty kan. Engine berkapasiti 1.5. Harap-harap harga jangan lah terlalu tinggi yer.

Gambar dari google. : Masa kat kilang lagi kot.

Ni pun same, masa kat kilang. Sape tau rajin yang shot ni

Ni plk Saga FL. Smart and sporty jugak kan.. 
Emm. Dah banyak dah kat jalan raya tu kan. Tak payah masuk gambar banyak-banyak ar kan. Semua dah tau kan..

So, macam mana sekarang perlu tunggu ke?..Atau pun angkat je Saga FL nie..Bagi korang mana lagi ok antara Saga FL atau MYVI SE atau MYVI EXTREME ?????@@##

9 dah komen:

Zairie Husin 3/19/2011 12:31 AM  

aku rasa myvi lagi smart.. antara extreme & SE, aku kena tengok dulu dua dua depan mata.. =)

KHAIRUNNIESA 3/19/2011 7:41 AM  

waahh..niesa lebih suka myvi LE sbb warna pink...hahaha..tp tgk saga lawa gak..ohh!nasib baik niesa student..xyah png2 dlu..ehe.. =)

Ahmad Zaki 3/19/2011 12:18 PM  

Assalamualaikum...

Saya lebih suka rekabentuk kereta yang warna kuning tu...

Kereta Proton siri Pahlawan dan Inspira pun cantik juga, nampak "smart".

Mijie 3/19/2011 10:50 PM  

@Zairie Husin

TQ comment.betul myvi lebh smart tp kalau ikut harga myvi lagi mahal kan..emm..

yg extreme n SE tu mmg betul kene tgk dulu baru tahu mn lagi smart kn..tgk gambar je x memadai..

Mijie 3/19/2011 10:53 PM  

@KHAIRUNNIESA

kalau ppuan mmg sesuai pakai myvi LE..Kalau laki pakai kereta tu mcm mana agak nye kan?..hehe..a'ah saga pun lawa jgk..emm

Mijie 3/19/2011 10:54 PM  

@Ahmad Zaki

waalaikumusalam. kereta warna kuning?..myvi extreme tu ke?.

Kereta proton siri pahlawan mmg lawa tp tgk harga pun mmg lawa..huhu..

rizal uni,  5/16/2011 9:16 PM  

skang ni klau nk booking pn dah blh cma x tau date launching ajer..cpt2 nti sblm raya korang x smpat melaram n tnjuk2 kt aweks kampung...hehe...

rizal uni,  5/16/2011 9:16 PM  

skang ni klau nk booking pn dah blh cma x tau date launching ajer..cpt2 nti sblm raya korang x smpat melaram n tnjuk2 kt aweks kampung...hehe...

Mijie 5/17/2011 1:50 PM  

@rizal uni

owh..yeke?..xkn nk booking trus, klu blh nk tgk juga yg sebenar kan...try merasa..klu tgk dlm gmbr je x best jgk..hihi..

Post a Comment

Sila Tinggalkan komen korang kat sini yer..
InsyaAllah setiap komen dari korang aku akan blas..:)

DeSiGn By MiJiE BloG @ 2011. Powered by Blogger.