Home » , , » Keadaan Sebenar pelajar di Mesir

Keadaan Sebenar pelajar di Mesir

Tuesday, February 1, 2011


Salam Ariff, saya Nadia, a student in Egypt.

Ariff, kini saya berada di Malaysia kerana pulang untuk winter break, but when I got home, the condition in Egypt somehow got worse about the Hosni Mubarak thingy. Ramai yang sangka keadaan kat sana adalah okay, mengikut kata Jabatan Penuntut Kaherah Mesir dan Kedutaan Malaysia di sana, but there are parts that they don’t know:

Di tempat saya Mansoura, people got killed on the streets, houses are getting robbed and they are aiming to attack Malaysian students. There are about 6000 prisoners on the streets! Pelajar kita di Alexandria dirogol, airport dibakar dan anggota polis tidak lagi menjalankan tugas mereka.

Kita memohon supaya kerajaan Malaysia memandang serius hal ini. Bukan sahaja di Mansoura, malah di seluruh Mesir keselamatan rakyat kita terancam.

Segala update berkenaan keadaan di sana boleh dibaca melalui blog Krisis Mesir, Nasib Pelajar Kita

Jika ada cadangan di luar sana untuk membantu kami mendapatkan perhatian kerajaan Malaysia, sila hubungi Nurul Nadia Binti Md Zin di 017-3193923

Atau melalui:
Facebook: Nuvul Nadiva Dizavch
Twitter: DyyaDizarch
Blog: Nadia-ism
YM: nadia_mdzin2001@yahoo.com

Please let all Malaysians know about this. I will do the same but I need your help too especially to all the bloggers out there. May Allah save our citizens there.

- Nadia

Petikan ini mijie copypaste dari blog ariffshah untuk disebarkan kepada semua.

Harap-harap semua pelajar Malaysia di Mesir selamat dari ancaman tersebut dan harap semua dapat pulang ke tanah air dengan selamat. Dan kepada ahli keluarga yang terlibat harap bersabar yer, banyak-banyak kan berdoa supaya semuanya selamat. Aminn..

4 dah komen:

Dev Clarehova 2/01/2011 10:14 AM  

So far, anak boss saya yg berada di Alexandria kata, diaorg kena kumpul satu tempat oleh kedutaan malaysia. Kalau keadaan bertambah teruk, diaorg akan di hantar ke Jordan...

harap2 smuanya Ok..

Norhayati Rostam 2/01/2011 10:32 AM  

@Dev Clarehova
Nak ke Jordan kene naik kapal la kan.
Quite okey kot.
Tapi boleh lepas ke.
Moga selamat.

sally luvluv 2/01/2011 10:53 AM  

harap semuanya baik2 saja . .
amin . .

Dev Clarehova 2/01/2011 11:08 AM  

@Norhayati Rostam Tulah pasal....x tau macamana...diaorg pun terpaksa kensel trip ke Egypt...

Post a Comment

Sila Tinggalkan komen korang kat sini yer..
InsyaAllah setiap komen dari korang aku akan blas..:)

DeSiGn By MiJiE BloG @ 2011. Powered by Blogger.