Home » , , , » Amaran !!! Berhati-hati dengan kertas belakang cermin kereta

Amaran !!! Berhati-hati dengan kertas belakang cermin kereta

Saturday, February 19, 2011

Assalamualaikum. Ni adalah tektik terbaru(entah2 dah lama kot) untuk pencuri mencuri kereta anda. Ini bukan gurauan tapi anda perlu lebih berhati-hati tentang hal ini.


Seorang perempuan berjalan menghampiri tempat parking, kemudian membuka pintu dan masuk kedalam kereta. Kemudian start kereta, bila melihat cermin pandang belakang(bukan pandang depan) untuk mengundur, dia ternampak sehelai kertas ada pada cermin belakang keretanya.

Kemudian, dia turun dari kereta untuk membuang kertas tersebut, tapi apabila sampai di belakang kereta, alangkah terkejutnya apabila tiba-tiba beberapa orang lelaki keluar dari tempat persembunyiannya lalu membawa kereta terus melulu laju.

Bukan setakat hilang sebuah kereta kesayangan, malah beg tangan, handphone, makeup dan sebagainya yang ditingggalkan dalam kereta turut hilang. So, semua identiti kita dapat dikesan oleh pencuri tersebut termasuk alamat rumah dan lebih malang lagi jika kunci rumah juga berada dalam beg tangan tersebut. Kecewa kan??

So, untuk mengelakkan kejadian ini berlaku, anda tidak perlu buang segera kertas tersebut tetapi buang bila dah jauh dari tempat parking dan apabila anda rasa tempat tersebut selamat.

Kreativiti pencuri makin canggih, so kita kenalah beringat supaya dapat mengelakkan terjadi sesuatu yang buruk. Tak kira samada perempuan atau lelaki, pencuri tak pilih bulu kan.

" AMARAN DARI PIHAK POLIS - BERHATI2 PADA KERTAS YANG MELEKAT PADA CERMIN BELAKANG KENDERAAN ANDA "

21 dah komen:

abad 2/19/2011 12:08 PM  

kesian tengok orang kena DAJAL macam tu...Setiap perkara dan kejadian ada hikmah nya...kita patut beringat.....jangan pandang mudah pada keadaan sekeliling..

Zairie Husin 2/19/2011 12:09 PM  

thanks dis info.. kena lebih berhati2 lps nie.. kalau motor diorang tampal apa lak??? hahahaha

alkisah69 2/19/2011 1:17 PM  

tq kawan...info yang baik...kami amat hargai...

Yuni Aisyah 2/19/2011 4:54 PM  

ish2 bahyanya...thanx caliph sbb share info nie..

ishiko 2/19/2011 8:51 PM  

woh!!! bahaye nye..

KHAIRUNNIESA 2/19/2011 9:20 PM  

takut plak ble baca pasal ni...bhaya sgt2 especially kt pmpuan..thanks kongsi info.. =)

iza 2/19/2011 10:01 PM  

Salam..
Waduhh. bahaya ni...

Pindah Blog 2/19/2011 10:20 PM  

Nih gue kasi special buat lu malayshit

http://dwc.cz/teguh.html
http://dwc.cz/malay.html
http://dwc.cz/malayshit.html

budak ice 2/19/2011 10:40 PM  

mcm2 taktik ade skrg ni..ish2..
thanx for sharing mijie.. :)

atiEy_[azHa] 2/20/2011 1:20 AM  

wah ! atiey share boleh ?

Mijie 2/20/2011 9:49 PM  

@Zairie Husin

klau moto diorang letak paku kt tayar kot..

Mijie 2/20/2011 9:50 PM  

Terima kasih semua yer sudi komen..maaf tak sempat nk reply satu2..

Mijie 2/20/2011 9:51 PM  

@Yuni Aisyah

Aik??..apa caliph plk?..silap org ke?..hihi

zulkbo 2/20/2011 11:01 PM  

salam Mijie..
thanks info
berguna ni..macam kisah lama
tapi nampak gayanya trick ni
di gunakan balik rupanya..

Cik SHiNJU 2/20/2011 11:02 PM  

As salam Mijie...
Mekasih share yer..
Mcm2 trick penjenayah skang ni..

LyNn'Azlina 2/22/2011 12:21 AM  

ish ish..macam2 zaman skang ni erk

nuriz 2/22/2011 12:29 AM  

kena berhati hati sekrg mcm mcm teknik dan muslihat

CiK QiQi 2/23/2011 4:13 PM  

bahayenye mijie..nek moto mslh..nek kete pon mslh.kang bwk bas kang deme nk curik gk ke ppuan2 nye hrta..haish

Norhayati Rostam 3/02/2011 4:09 PM  

haha.
hebat.
Jom try Mijie.
:D

Post a Comment

Sila Tinggalkan komen korang kat sini yer..
InsyaAllah setiap komen dari korang aku akan blas..:)

DeSiGn By MiJiE BloG @ 2011. Powered by Blogger.