Home » , , » Jom Belajor Loghat Terengganu

Jom Belajor Loghat Terengganu

Saturday, December 18, 2010

Salam. Adik - adik, akak-akak, abang-abang, ayah-ayah, mak-mak dan semua. Meh sini kalau nak belajar loghat teganu kite. Sesiapa yang ingin kahwin dengan orang teganu amat di galakkan..hehe..

Tapi AWAS. jangan gunakan semasa anda menjawab soalan PMR, SPM, STPM. dan juga kolej atau Universiti walaupun exam dah habis. Kalau UPSR boleh di maafkan lagi kan..hehe..Kata mak, jangan buang masa. Jom belajar cepat..


Haha..Ok..Dah belajo semua yer.. Bagoh2..Lepah ning senang sikit nok cakap bahase teganu. Emm sebenornye ade certain-certain perkata'an dalam nie mijie pun dok paham..lalala..

9 dah komen:

2ury 12/18/2010 11:59 PM  

guane pulok nih, cikgu pong ade yng dok pahang nih...

zulkbo 12/19/2010 1:14 AM  

salam Mijie..
saya tahu nusuk
maksudnya menyorok..

Mijie 12/20/2010 3:59 PM  

@2ury

eh2..cikgu pong dok pahang..kene blajo lg ni..hehe..

Mijie 12/20/2010 4:00 PM  

@zulkbo

wsalam zulkbo..a'ah btol2..pandai..;)

Affan Ruslan 12/24/2010 11:13 AM  

ingatkan blh download software. ehe.

*dulu ada copy notes dari fb, rasanya ada lebih seratus perkataan bhs ganu.
dah biasa cakap pantai timur, sbb ramai kawan dari sana dulu. :)

Mijie 12/24/2010 12:30 PM  

@Affan Ruslan

software..hehe..xde plk..nk buat pun xpndai, kalau nk buat website utk kamus tganu blh gak..hehe

owh kira affan dah terer ar ni ek.hehe..

Siti Safiyyah 12/26/2010 1:44 PM  

heh saya suke kecek klate pah lagu mano pulok gitu??hehe, saing saya slalu ghoyak saya ado trademark..tiap kali saing panggil mesti saya cakap gini->gapo dio? hehehe bahasa jiwa bangsa.. :)

loghat ganu 3/11/2011 12:46 AM  

awek ganu lawo2 boh..hehe

Mijie 3/12/2011 10:17 AM  

@loghat ganu

eh lawo2 ek..maybe kot..jom r cari awek tganu..hikhik

Post a Comment

Sila Tinggalkan komen korang kat sini yer..
InsyaAllah setiap komen dari korang aku akan blas..:)

DeSiGn By MiJiE BloG @ 2011. Powered by Blogger.