Home » , , » Dah setahun dah..

Dah setahun dah..

Friday, November 12, 2010

Assalamualaikum.. Alhamdulillah. Dah setahun dah mijie bekerja sebagai programmer ni..Rasa macam baru je tot tot dah setahun kan.. Terlalu cepat masa berlalu.

Ingat lagi masa mula-mula masuk kerja, takut + berdebar.. Al- maklumlah first time kerja dengan company. Sebelum ni memang dah kerja tapi tu kerja biasa-biasa je. Lepas SPM dulu kerja kat stesen minyak Caltex di Chendering, lepas tu, time cuti semester pula just kerja di pasar minggu(org terengganu panggil pasar minggu).

Sangat teruja dan tak percaya bila dapat surat ni..Bestttttt..

Teringat masa interview dulu, kena jawab test, berdebar-debar juga buat tapi nasib baik boleh buat tapi tak dapat jawab semua pun..Mula dapat kerja pula di hantar ke Agensi Nuklear Malaysia, Bangi untuk buat projek sini. Dengan berbekalkan ilmu programming yang agak sedikit, entah berapa percent je kot tapi dengan minat yang mendalam tentang bidang ni alhamdulillah boleh juga mijie teruskan sampai sekarang. Tapi tak terer mana pun tapi boleh lah sikit-sikit..Masih banyak kena belajar kan.

Apa2 pun mijie ingin mengucapkan banyak-banyak terima kasih kerana memberi peluang mijie bekerja disini dan juga kepada rakan sekerja yang banyak membantu mijie dalam melaksanakan tugas selama setahun ni..

27 dah komen:

f_aRa_aINa989 11/12/2010 2:34 PM  

haritu saya pergi AGM tu...under lawatan budak UPSI..
saya ingt jumpa encik hairie...
hehehe...

f_aRa_aINa989 11/12/2010 2:34 PM  

AGM pulak..silap..hehe..

Siti 11/12/2010 2:48 PM  

wah, dah setahun ye kerja.. kira okay la tu.. then sekarang still kerja kat situ lagi ke?

eiela 11/12/2010 3:49 PM  

rajin-rajinlah kijo ok. bukan senang nak dapat kerja sekarang.

iza 11/12/2010 4:15 PM  

Dah setahun kerja rupanya.....namun ku masih jadi penanam anggur...4 tahun dahhh...

Norhayati Rostam 11/12/2010 7:56 PM  

Wah..
Tahniah Mijie.
Allahu yubariku fik.

AcuRose 11/13/2010 12:42 AM  

waa..da setaun
epy anniversary dik
muga trus sukses di situ :)

farahzila 11/13/2010 9:11 AM  

teruskan berusha cari di tmpt yg sAMa..
:)

FeeZ~Hafizah~cucuatokaji 11/13/2010 7:20 PM  

wahh2..tahniah2...keje elok2..buat yg terbaik n semoga sukses slaloo... :)

Katak Gomok Sulie 11/15/2010 8:53 AM  

laaa..patut la mcm kenal jek...rupanya pernoh keje kat caltex chendering..hahaha.....

ASSOYFINGER67 11/15/2010 11:37 PM  

kadang2..kenangan lalu amat bermakna kerana ia menolong kita mengenali diri kita dan menyelami kesusahan orang lain...kenangan lalu membuatkan kita menangis dan ketawa bila mengingatinya...itulah makanan dunia...:)

Merryn 11/16/2010 3:48 PM  

Time flies.. so cepat.. dah setahun :)

Affan Ruslan 11/18/2010 4:47 AM  

Salam mijie. Wah, tahniah. Programmer, tade buat software yg best2? he

azril 11/18/2010 2:48 PM  

Semoga berjaya. Diharap dapat menempuh cabaran di tempat keje baru. Cuma tgh muda2 ni kalo dapat keje yg kurang mencabar nnt bosan la plak. Anyway, gud luck.

~capRIAnne~ 11/19/2010 12:27 AM  

tahniah2...best toldh keje...
huhuhu

buyat(bebola tomato) 11/23/2010 12:12 AM  

programmer rupenye..boleh la mtk tunjuk ajar..
wah,your salary will be revised..hehe

zulkbo 11/23/2010 1:01 AM  

salam..
alhamdulillah..
bekerja perlu ada minat
tak jemu dan berkat..

CiK QiQi 11/24/2010 3:11 PM  

wah..da staun ek mijie koje.ptt la tgk jrg on9 da skang..heheheh...lme da ke qiqi bknalan ngn mijie ni..ish3..hehehe...cayok3 ngn keje 2..slagi de mint.slagi tu kite njoy ngn koje kite

p/s: mijie..kalo de keje kosong gtau na.hehehe

Liyana 11/27/2010 12:05 PM  

boleh laa tnya bab2 programming pas ni.. tak sabar nak kerja 2011 nanti.. ^^ ckup 6 bulan tanam anggur...


tak sangka kan cpt je staun tu berlalu..

Mijie 11/27/2010 9:19 PM  

@Siti

a'ah siti..msh keje disini tp next week dh tkar tempat keje..

Mijie 11/27/2010 9:24 PM  

thanks kpd semua yg komen dan juga yang memberi semangat kat mijie..insyaAllah mijie akan buat yang terbaik.

maaf mijie x sempat nk reply 1 1..reply utk yg pertanyaan je..sory erk..

Mijie 11/27/2010 9:26 PM  

@Affan Ruslan

wsalam affan..thanks yer..mijie buat open sources guna php..so xde buat sofware lah..buat website @ sistem blh lah..hehe

Mijie 11/27/2010 9:27 PM  

@buyat(bebola tomato)

hehe..boleh2...tapi mijie xde ar terer sgt pun.biasa2 je..

Mijie 11/27/2010 9:28 PM  

@CiK QiQi

thanks cikqiqi..a'ah dah lama knl tp cikqiqi blum tau keje mijie ek..hehe

nk keje kosong?..ala tggu mijie jd BOS dulu ek..hehe

Mijie 11/27/2010 9:29 PM  

@Liyana

a'ah boleh je nk tnye sikit2..mijie pun x terer mn..biasa2 je..a'ah btul2..cepat kan setahun berlalu..

Post a Comment

Sila Tinggalkan komen korang kat sini yer..
InsyaAllah setiap komen dari korang aku akan blas..:)

DeSiGn By MiJiE BloG @ 2011. Powered by Blogger.