Home » , , » 25 random things, facts or goals about me !

25 random things, facts or goals about me !

Saturday, November 6, 2010

"Once you have been tagged, you are supposed to write a note with 25 random things, facts or goals about you. In the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tags you. If I tag you, it’s because I want to know you more."

Assalamualaikum..Dah lama rasa nya mijie x jawab tag. Ok hari ni mijie ingin menjawab tag dari siti. Tag ni dah lama rasanya ditag tapi hari ni baru nak buat. Hehe..Busy lah..Dia amat berharap untuk mijie buat tag ni. Tapi soalan terlalu banyak lah.. "25 random thing, facts or goal about me!"

1 - Seorang orang lelaki yang berumur 21 tahun 11 bulan 1 hari aka 22 tahun.

2 - Berasal di Terengganu, mak dan ayah pun berasal dari Terengganu. Anak jati Terengganu tau.

3 - Bekerja sebagai programmer disebuah syarikat swasta di Terengganu dan sekarang ada projek di Bangi sampai bulan 12 ni..

4 - Pernah suatu ketika dahulu study di UiTM Dungun dalam course Computer Science.

5 - Pernah suatu ketika dahulu study di Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Mansor dalam course Sains.

6 - Tidak pernah merasa study di luar negeri.

7 - Tidak suka keluar shopping. Tapi lebih seronok keluar dengan kawan-kawan.

8 - Lebih gemar duduk di rumah sambil surt internet dan buat apa-apa yang patut. Kadang-kadang buat kerja-kerja yang belum selesai di office.

9 - Suka design website.

10. Happy dengan kerja sekarang dan tidak happy dengan keadaan aka suasana sekarang.

11. Tidak suka dipaksa-paksa.

12. Pernah tersalah masuk jalan suatu ketika dulu..

13. Senang untuk bergaul dengan kawan baru walaupun sedikit kelemahan dalam berkomunikasi.

14. Kurang bercakap dan kadang-kadang menjadi seorang pendiam.

15. Sekarag dalam dilema untuk sambung study ataupun meneruskan dengan pekerjaan sekarang.

16. Pernah bercinta suatu ketika dahulu tapi clash dan sekarang adalah untuk kali kedua bercinta..Dengan siapa??..R.A.H.S.I.A..hehe..

17. Amat berjimat dalam perbelanjaan dan boleh menyimpan lebih banyak duit.

18. Berazam untuk membeli sebuah kereta pada tahun depan. Tapi tidak pasti untuk beli yang baru ataupun yang tangan kedua. Tapi berminat pada Satria Neo tapi bila difikirkan balik kurang sesuai untuk masa depan disebabkan pintu 2. Dan kesian kat orang belakang jika terjadi apa-apa yang tidak diingini kan.

19. Berangan-angan untuk menjadi seorang Internet Marketer, dan sekarang menjadi egen dropshipping untuk baju baby .

20. Pernah membeli ebook untuk buat duit di internet dan pernah mencuba Commission Junction dan Clickbank.

21. Mempunyai niat untuk membuat freelance untuk website dan sistem yang menggunakan PHP atau joomla. Tapi masih kurang pengalaman. Kalau korang-korang yang ada pengalaman buat freelance, boleh share tip-tip kan..hehe

21. Baru siap buat mini sistem untuk pengiraan jumlah size kotak dalam m³ menggunakan PHP, javascript dan  jQuery.

22. Cepat gemuruh bila bercakap depan ramai orang dan di depan depan.

23. Kurang confident. Tapi sendiri untuk berlatih untuk jadi lebih confident. Ada tip untuk jadi jadi lebih confident x??

24. Kalau siti setiap tahun tukar cermin tapi mijie termasuk yang ini baru 4 kali dalam masa 10 tahun..huhu..Pas ni kena ikut siti lah. Tukar cermin mata ikut trend kan..hehe..

25. Mempunyai ramai peminat time study dulu tapi tak pasti pulak kot2 perasan je lebih..hihihi..Jangan marah..hehe..:P

Alhamdulillah. Akhirnya selesai jugak hutang mijie dengan siti. Hutang mesti diselesaikan sebelum yang lain kan..Betul x??..Tapi yang tag 25 rakan lain terpaksa ditangguhkan..Nak kuar pulak nie..Ambik angin sikit. Sape nak ikut??..Jommm..

*eh2..macam silap kira je..hehe

21 dah komen:

imanshah 11/06/2010 5:00 PM  

Muda lagi tu..sweet 21

Siti 11/06/2010 7:39 PM  

yes! dah buat pun. lame tau tunggu. hehe.. silalah ikut saya tukar spek setiap tahun. huhu. ;)

Mijie 11/06/2010 8:15 PM  

@imanshah

hehe..tp bln 12 ni dh msk 22.so sweet 22 plk kan.hehe

Mijie 11/06/2010 8:17 PM  

@Siti

a'ah..hari ni rasa rajin sikit nak update blog..lagipun ngah bosan..buat lah..hehe..nk tkar setiap tahun..nnti mesti mak mmbebel sbb membazir.hehe

M a W a D D a H 11/06/2010 8:33 PM  

bestker freelance tu? hehehe...xtau apa tu freelance...opsss

maCy 11/06/2010 9:00 PM  

21? maCy agi muda. lalala~

ada juga kena tag 2 3 orang xsmpat mahu buat lagi~ huhu

Mijie 11/06/2010 9:51 PM  

@M a W a D D a H

freelance ni mcm nk cari duit lebih..tapi kene pndai handle lah..hehe

Mijie 11/06/2010 10:04 PM  

@maCy

hehe..sebenarnye mijie 22 thun lah..kurang sebulan je..

eh ye ke macy lg muda??..macy umo berapa?

suzie rahman 11/07/2010 12:26 AM  

wah otai web ni..moga berjaya tu jadi internet marketer k.. nk bli kete per? erm...suzie mnt kete besau2.haha..sebuk je aku..bnyk pmnat ms stdy dulu..yeaw market tinggi tu,,hihi salam knl k.

Mijie 11/07/2010 12:57 AM  

@suzie rahman

eh xde ar otai mn..biasa2 jelah..a'ah insyaAllah..

emm xtau r nk beli kete pe..survey dulu lah..hehe..minat kete besau2 erk..mpv ke?..hehe..

emm..market tinggi??..xde lah jugak..yg ni pun biase2 jelah..hehe

ok. salam kenal jugak..:)

Siti 11/07/2010 1:57 AM  

Haha, mak siti dulu pun bebel jugak. tapi nak buat camne, power makin lame makin naik. so nak taknak kene tukar la. hehee

miszlullaby 11/07/2010 2:16 AM  

muehehe..mude lagik nampaknye=D

Mijie 11/07/2010 2:31 AM  

@Siti

owh..mkin naik ke?..mijie still x berubah..last mijie buat 2007..pstu yg buat bru ni pun power msh sama jgk..:)

Mijie 11/07/2010 2:33 AM  

@miszlullaby

muehehe..a'ah..muda lagi..kiranya ML ni sis mijie lah nie?..hehe

LiFe KaMi 11/07/2010 2:37 AM  

banyak peminat dah kira macam artis la ni ye..hehe

Mijie 11/07/2010 2:45 AM  

@LiFe KaMi

hehe..xde lah smpai tahap artis kot..biasa2 jelah ataupun perasan je lebih..eee malunye..hikhik.:)

Affan Ruslan 11/07/2010 6:21 AM  

seorang programmer. wow. ada keylogger tak bro? hehe

Mijie 11/07/2010 1:10 PM  

@Affan Ruslan

xde lah bro...nk kene download lah..tp yg free trial lah..hehe

CikLilyPutih 11/08/2010 5:16 PM  

dah idea dah untuk next entry, boleh ek pinjam title entry nie ek?

Mijie 11/09/2010 12:48 AM  

@CikLilyPutih

eh3..boleh je..lg bgs..nk ambik trus pun blh..klu pinjam nnti kene kasi blik..hehe

eiela 11/10/2010 12:08 PM  

hehe ntah bila dapat buat tag 25 nih,,ada 2 nih dlm simpanan,,25 tag dan 10 tag.. yuhu..

Post a Comment

Sila Tinggalkan komen korang kat sini yer..
InsyaAllah setiap komen dari korang aku akan blas..:)

DeSiGn By MiJiE BloG @ 2011. Powered by Blogger.