Home » , , , » Persiapan Raya dan Cermin Mata Baru

Persiapan Raya dan Cermin Mata Baru

Monday, September 6, 2010

Salam. Tak berapa lama lagi Ramadhan akan meninggalkan kita dan Aidilfitri akan menjelma. Masing-masing sibuk  membuat persiapan untuk menyambut Aidilfitri. Ada yang sibuk membeli belah, membuat kuih raya, membersih rumah dan sebagainya. Ada juga yang bermain mercun dan meriam, adui tak serik-serik lagi.




Emm..Bagi mijie pula, baju raya dah shopping sebelum balik kampung baru ni tapi seluar je belum lagi. Nak beli malam raya, murah sikit kan. hihi. Kuih pun buat 2 3 hari sebelum raya, lagipun dah banyak juga kuih yang telah dibeli, buat kuih yang simple2 je. Rumah pun belum siap bersih lagi, buat dalam 2 3 hari sebelum raya kot, tunggu semua family balik dulu, baru syok kan..

Semalam mijie membeli cermin mata baru, yeaaahhh dapat cermin mata baru. Mijie beli di Penney Pang Eyewear. Harga disitu ok jugak dan banyak pilihan, tambahan pula staf situ mesra pelanggan. Kalau tak nak beli pun akan terasa nak beli dengan layanan mereka. Ramai juga pelanggan disitu untuk membeli cermin mata baru, biasa ar raya kan semua nak yang baru kan. Duit raya pun nak yang baru..(Sape lah nak bagi kat mijie duit raya nie)..~hihi~..


Haa..nilah cermin mata tu..Lawa tak lawa tak???..Eh3.. perasan tul..huhu

20 dah komen:

Almy 9/06/2010 10:22 AM  

Aduhhh,, aku still xleh nk beli baju raya lg..msih dok pk nk ciapkan report projek je..hmm, xbraya la aku thn ni..camat raya apa2 pon..

Mijie 9/06/2010 12:15 PM  

@Almy

ala..bnyk agi ke projek nk kene buat?..xleh tangguh ke projek 2?..xpe sbr jelah..jgn sedih2..

MK Kimi 9/06/2010 1:42 PM  

Selamat raya mijie. aku pon dh beli bju raya, tapi mcam terbeli yg besar lh plak.hehe...

Yiedpozi 9/06/2010 1:56 PM  

Selamat hari raya maaf zahir batin untuk mijie...

AJ 9/06/2010 6:31 PM  

cermin mata baru lebih smart der hehe...

zulkbo 9/06/2010 11:09 PM  

salam mijie..
lawa spek baru tu..
he he..mesti mahal dok?

tehr 9/07/2010 4:33 AM  

malam tadi beli selipar
yeah... selipar baru

salam lebaran untuk bro mijie

CiK QiQi 9/07/2010 10:27 AM  

cik qiqi xbli bju ry pon..ehehe..pkai mn yg ade je..mud ry kali nie krg la..xtau nape

amira 9/07/2010 4:51 PM  

tunjuk spek aja ke?? tak pakai?? hehe.. selamat hari raya~~

imanshah 9/08/2010 7:41 AM  

salam ziarah, selamat hari raya

Mijie 9/08/2010 10:13 AM  

@MK Kimi

oo..xpe tersalah besar..boleh je nk pkai..klu tersalah kecik ssh gak nk pkai..hihi

Mijie 9/08/2010 10:14 AM  

@Yiedpozi

Thanks...selamat ari raya jugak kt yiedpozi..

Mijie 9/08/2010 10:14 AM  

@AJ

eh3..ye ek..thanks..:)

Mijie 9/08/2010 10:15 AM  

@zulkbo

wsalam..thanks..eh xde ar mhal po.bese2 jelah..

Mijie 9/08/2010 10:16 AM  

@tehr

thanks tehr..oo..mijie x beli agi selipar.enth bila nk beli..ad lg ke x selipar utk mijie.huhu..

Mijie 9/08/2010 10:16 AM  

@CiK QiQi

ala npe lak cam 2?...xx bez ar raya pkai bju lama..

Mijie 9/08/2010 10:18 AM  

@amira

hehe..xsempat lg nk posing dgn spek baru..tunggu pas raya r..hehe

Mijie 9/08/2010 10:18 AM  

@imanshah

wsalam..thanks yer..selamat hari raya jugak..;)

myFirdaus 9/21/2010 9:45 AM  

wah3, boley tahan jugak eyh persiapan raye ko... btw, slamat hari raya.. and slamat beraya ngan cermin mata baru.. :)

Abu Luqman 7/09/2012 10:42 PM  

salam mijie pe khabar

Post a Comment

Sila Tinggalkan komen korang kat sini yer..
InsyaAllah setiap komen dari korang aku akan blas..:)

DeSiGn By MiJiE BloG @ 2011. Powered by Blogger.