Home » , , » 20 Syawal = Open house

20 Syawal = Open house

Wednesday, September 29, 2010

Assalamualaikum. Hari ni dah 20 Syawal tapi open house masih ada disana disini. Mijie pun telah menghadiri majlis open house yang di Taman Botani, Putrajaya petang tadi. Nak kata house tak juga sebab buat kat garden kan. So open garden(betul ke ni??) ar..hihi.. Sambutan nye agak meriah kerana ramai yang datang memeriahkan suasana tersebut.


Tapi yang kurang bestnya hujan pula turun dengan lebatnya, habis basah basuh dan seluarku. Haha.. Macam nak buat cerita pulak kan, teringat masa darjah 6 dulu.  Ala yang sambung cerita tu. “Pada suatu hari, hujan turun dengan lebat, tiba-tiba …“. Lebih kurang macam tu lah kot. hehe.

Ok berbalik kepada cerita petang tadi. Sambutan hari raya ni adalah anjuran eNcOral. Banyak juga lah makanan yang disediakan tapi disebabkan hujan yang turun mencurah-curah dan baju dan seluar yang basah kuyup, rasa malas pulak nak makan banyak-banyak, mijie just makan nasi arab, udang goreng, rojak buah dan sedikit kuih muih je + air itu wajib. Rugi pula kan makan sikit-sikit, patutnya masa ni lah nak makan banyak-banyak. Ala bukan selalu pun program macam ni kan. Apa salahnya. hihi..


Yang tahun lepas lagi best anjuran Perbadanan Memajukan Iktisad Negeri Terengganu(PMINT) yang dibuat di Taman Tamadun Islam(TTI). Siap berpakaian tradisional lagi gitu, dan ada juga acara nyayian. Meriah sikit kan. Jangan tanya mijie nyayi tak, sebab memang mijie tak suka naik pentas.. Mijie ni pemalu tau..haha..


Apa-apa pun terima kasih pada pihak eNcOral kerana telah menjemput mijie dan kawan-kawan lain. Moga-moga dengan program sebegini dapat merapatkan lagi hubungan silaturrahim sesama staf.

** Hari ini rezeki mijie murah sikit. Makan pagi ada seorang kakak yang bermurah hati belanja mijie, tengahari lepas meeting ada jamuan raya kat bilik meeting, lepas tu ada jamuan raya pulak kat Taman Botani..Syukur Alhamdulillah..;)

16 dah komen:

KHAIRUNNIESA 9/29/2010 11:17 PM  

wahh....best tuh...leh mkn free....hihi...niesa pn nk g open house esok..nk serbu rumah classmate...hikhik....

iza 9/29/2010 11:29 PM  

Salam....

Kite baru balik dt open house anjuran TNB....

azril 9/30/2010 1:02 AM  

payung punya psl abis baju aku basah kuyup td.

Mijie 9/30/2010 1:06 AM  

@KHAIRUNNIESA

bestnye...tp knp lewat sgt serbu umah mmbr?

Mijie 9/30/2010 1:07 AM  

@iza

wsalam..best tak??..msti best kn?..tp knp diorang bt mlm ek..2 yg tak bez sikit kn..hihi

zulkbo 9/30/2010 1:09 AM  

salam..
singgah mijie..
bestnya..ada makan2
la..he he

Mijie 9/30/2010 1:12 AM  

@azril

a'ah..2 ar..kluar time hujan lebat sgt..skjp pun dh basah kuyup kn..mijie bsah kuyup time nk ambik nsi 2..nsb baik x demam..huhu

Mijie 9/30/2010 1:18 AM  

@zulkbo

wsalam..a'ah best jgk..;)

imanshah 9/30/2010 5:34 AM  

wah, taman botani ada kat mana2 ek..kat ipoh pun ada taman botani

CiK QiQi 9/30/2010 12:08 PM  

qiqi smlm pon g open house..tokey grai dpn umh tu wt..hehehee..bole thn gk la mam nye..tp cik qiqi lak xslere

KHAIRUNNIESA 9/30/2010 7:40 PM  

niesa lewat serbu sebab sibuk bercuti la mijie...hikhik..gpn umah membe jauh dr kpg..(^^,)

Affan Ruslan 10/01/2010 12:25 AM  

Salam mijie. Seronok ye g open house. makan free mane tak best. hehe.

sudah2 lah raya tu bro. hehe :D

Mijie 10/02/2010 1:32 PM  

@imanshah

owh..yeke..xtau plk mijie ..xpnh plk p sana..hehe

Mijie 10/02/2010 1:33 PM  

@CiK QiQi

ooo..bez kan dpt g open house..hihi

Mijie 10/02/2010 2:22 PM  

@KHAIRUNNIESA

oo..cam 2..xpe asalkan pegi kan..lama ke bercuti?

Mijie 10/02/2010 2:23 PM  

@Affan Ruslan

wsalam..a'ah..seronok jgk..haha..nk sudah mcam mn, dah ad jemputan, kena lah pergi kan..;)

Post a Comment

Sila Tinggalkan komen korang kat sini yer..
InsyaAllah setiap komen dari korang aku akan blas..:)

DeSiGn By MiJiE BloG @ 2011. Powered by Blogger.