Home » , , , » SALE!!!.. Pakaiannya Berkualiti??

SALE!!!.. Pakaiannya Berkualiti??

Monday, August 9, 2010

Assalamualaikum. Kehangatan ketibaan Bulan Ramadan yang bakal tiba 1 hari lagi kian dirasai oleh semua umat Islam terutamanya di Malaysia. Di pusat-pusat membeli belah ramai orang yang berpusu-pusu untuk mencari bekalan untuk menyambut Ramadan dan juga pakaian untuk menyambut Hari Raya Aidilfitri walaupun raya masih lama. ~hehe~.

Dikesempatan ini, mijie juga tidak ketinggalan untuk join sama membeli belah di SOGO, Jalan Masjid India dan juga Midvalley semalam. Pertama sekali mijie kesana time “SALE” seperti ini, almaklum-lah tinggal sini belum sampai setahun lagi. Tahun lepas "shopping" di Terengganu je. Tidak sangka pula terlalu ramai orang yang datang kesini. Kepadatan pelanggan seperti esok dah nak raya. Banyak potong-potongan harga yang ditawarkan oleh peniaga sehingga 70%.

Tiba-tiba mijie terpikir, adakah pakaian itu benar-benar berjenama??.. Dari mana mendapat keuntungan daripada jualan tersebut jika 70% telah diberi potongan harga??..Fikir-fikirkan lah, mijie tak dapat memberi jawapan, kerana jawapan tersebut hanya ada pada para peniaga dan juga yang pandai menilai barang itu berkualiti atau tidak..



Bestkan potongan 50%, 70%. Tapi betul ke potongan dari harga asal ek?..


Ramainya orang sedang memilih barang keperluan untuk raya. 


eh3..yang ni pun tak terlepas nak pergi beli belah jugak yer..


Orang ni lah sebagai peneman mijie sepanjang "shopping" dan melayan kerenah mijie memilih pakaian.. Terima kasih banyak-banyak yer..;)

Ops gambar-gambar barangan yang dibelikan tak sempat nak snap disebabkan terlalu letih..Time kat Midvalley pun sama. Rugi gak tak ambil gambil time shopping dekat Romp, Jusco, dan sebagainya. hehe..

Note : Lepas balik semalam terlalu letih + tak ada mood untuk tulis entry ni, ni pun taip sebelum pergi kerja pagi tadi tapi baru sekarang publish.. Tengah busy jugak ni.

17 dah komen:

yastro 8/09/2010 11:22 AM  

Semalam baru g kat The Store Alam Sentral S/Alam..ingat nk cari baju bebudak,tp bila tgk2 sumer design x bape best,trus x jadi beli..baju yg diskaun 50%,20% rasenye harga asal pun mcm harga tu jeekk..Betul2 diskaun ke?

iza 8/09/2010 11:44 AM  

Sebenarnya diskaun yg diberi tu macam gimik je kot. Harga baju dinaikkan dari harga biasa. Peniaga tetap nk untung dan pastinya ada keuntungan. Cumanya harga yg ditawar tu, walaupun dapat diskaun, peniaga tak akan rugi. Kan ada belajar dulu, harga kos dan harga jualan....hehe. Pandai2 la kita buat teori sendiri.

MK 8/09/2010 7:05 PM  

Awalnya shopping...pose belum ag.huhu

ishiko 8/09/2010 8:03 PM  

yaa!!! setuju dengan iza tu... camtu la harga sebenarnya..

Cik Bucken 8/10/2010 1:00 AM  

kne betol2 pandai pilih n kawal diri mase sale ni :D

Mijie 8/10/2010 1:05 AM  

@yastro

ooo..bju bdak mahal2 jgk kan..mijie nk nk belikan semua kt anak2 sedare tp tgk harga...fuhh..cam baju dewasa..

Mijie 8/10/2010 1:07 AM  

@iza

a'ah btul3..eh3..cam kita ni blaja tempat yg sama kan..hehe..tp mmg belajar dlm subjek ECO..hehe

Mijie 8/10/2010 1:08 AM  

@yastro

a'ah..btul3..mijei ingat nk beli kat semua anak2 sedare mijie tp bila tgk harga...fuhh..mahal mcm bju dewasa..huhu

++m!3yr4h_nAnEA++ 8/10/2010 12:33 PM  

selamat b'puase...
awl gle shopng...
xbez la shopng awl2...
xdpt nk merasai lg ari rya

Yua Zawa 8/10/2010 1:02 PM  

slm.. xpe murah.. asalkan kita puas hati dgn baju yg kita beli n kita suka.. hehe
lagipon ada jugak bju yg murah tp bkualiti...
slmat berpuasa =)

Mijie 8/12/2010 11:15 PM  

@iza

hehe..btul3..peniaga kene harus pndai ttg ni kan..harga kos n harga jualan, spy x rugi kan..

Mijie 8/12/2010 11:16 PM  

@MK

ala..shopping awl sbb nnti nk blik trgnu plk..sje nk rasa shopping kt sini..hehe

Mijie 8/12/2010 11:16 PM  

@ishiko

a'ah..mijie pun setuju

Mijie 8/12/2010 11:18 PM  

@Cik Bucken

a'ah betul3..kawalkan nafsu kan..

Mijie 8/12/2010 11:19 PM  

@ m!3yr4h_nAnEA

hehe..slmt berpose gak..ala shopping awl ni bkn pe..nnti nk blik tganu plk..nk rasa jgk shopping sini..hehe

Mijie 8/12/2010 11:20 PM  

@Yua Zawa

a'ah..btul3..murah semestinya x berkualiti kan..

MuJE 8/13/2010 12:54 AM  

eh, best ape time sale.. time ni la nak beli baju yang harga ratus-ratus tapi murah gile! branded lagi tuuu...hehe

Post a Comment

Sila Tinggalkan komen korang kat sini yer..
InsyaAllah setiap komen dari korang aku akan blas..:)

DeSiGn By MiJiE BloG @ 2011. Powered by Blogger.