Home » , , , » Prestasi MiJiE BLoG Julai 2010

Prestasi MiJiE BLoG Julai 2010

Sunday, August 1, 2010

Assalamualaikum. Sambil blogwalking petang tadi, banyak juga blogger yang postkan entry berkenaan prestasi blog masing-masing. So, mijie rasa terdetik hati dan dalam keadaan mood yang malas rajin ni untuk postkan entry prestasi MiJiE BLoG walaupun trafik tak seberapa. Entry ini bukan untuk menunjuk-nunjuk tetapi sekadar rujukan pada masa akan datang untuk menilai samada prestasi menurun ataupun menaik. Minta-minta menaik kan. Baru bersemangat untuk berblog. :)


Ini adalah tarikh sah mijie sebagai ahli nuffnang(nuffnanger) selepas 2 mingu membuat blog ini iaitu 23-04-2010 pada jam 16:29:31. Maknanya sudah nak masuk 4 bulan mijie menjadi ahli nuffnang dan berblog. Maaf gambar terlalu kecil kan.   


Ni pula adalah trafik mijie pada bulan lepas. Tak sehebat trafik Kak Dahlia, Darkbatman mahupun NaNaJoe. Paling tinggi pun 2077. Alhamdulillah. Dua minggu yang lepas trafik jatuh disebabkan terlalu banyak kerja di pejabat dan juga internet di rumah asyik problem. Biasa lah kerja kan, mesti ada masa terlalu sibuk, meeting, hantar projek, tension, malas, semua ada lah. Kalaulah blogger sepenuh masa dekat rumah best kan..Boleh banyak luangkan masa.. :)


Majoriti pelawat MiJiE BLoG adalah daripada Malaysia. Itu dah semestinya kan, mijie kan orang Malaysia. ~hehe~. Tapi alhamdulillah ada jugak pelawat oversea yang datang ke MiJiE BLoG. Mungkin kawan-kawan yang belajar di "oversea" kan. =)


Alhamdulillah tak ada keyword yang pelik-pelik datang ke MiJiE BLoG, ini bermakna MiJiE BLoG masih suci. Betul2 suci tau. ~hehe~. Keyword yang paling popular bulan lepas adalah masalah sosial remaja. Ramai betul yang ingin mendapatkan maklumat ini kan. Setiap minggu ada je yang cari maklumat ini. 


Referrals paling tinggi of course my best friend assoyfinger67, diikuti krole, wanzie, yang 3 lagi tak dapat dikesan, matdin dan alhamdulillah banyak juga referral daripada blogger iaitu followers MiJiE BLoG. Mijie ucap terima kasih banyak-banyak ye kepada ynag sudi melawat MiJiE BLoG nie..:)


  Dan yang ini paling seronok sebenarnya, Alexa Ranking dah kurang 400,000. Alexa Traffik 333,602, Trafik Rank di Malaysia 2,117 dan Site Linking 2. Site Linking ni mijie tak faham apa guna. Sesiapa yang tahu boleh explain ??.

Emm.. Pasal earning. Emm nanti ar mijie postkan. Baru semalam mijie cashout. Alhamdulillah oklah, boleh bayar prepaid WiFi ni. Papepun mijie ucapkan terima kasih kat korang semua kerana sudi melawat MiJiE BLoG ni. Tanpa korang tiada lah MiJiE BLoG dan tak ada jugak trafik yang datang kesini. Lov u Allzz..;-)

58 dah komen:

ASSOYFINGER67 8/01/2010 11:42 PM  

Site Linking...Aku dah tanya DaHlia..diapun tak tau...x silap aku..tapi kalau bawah 10 tuh..aku rasa ok ler tuh...tahniah Mijie..kao dah boleh bagi komitmen nie...pasang ler tenet power lagi..haha

Affan Ruslan 8/02/2010 12:16 AM  

hensem ah mijie. hehe

iqbalsyarie 8/02/2010 12:45 AM  

Wau!!!hebat blog ni...rasa rendah diri pula jika nak dicompare dgn blog dhaif saya~huhu
Latest post:Inikah pujian?

LiFe KaMi 8/02/2010 12:52 AM  

tahniah bro..skit hari jd kayo la tu..hehe

Mijie 8/02/2010 1:12 AM  

@ASSOYFINGER67

ooo..cam 2..ok3..thanks yer assoy..xpe assoy jugak bnyk tolong mijie n sllu dtg ke blog mijie ni..

tenet power??..tggu blik tganu nnti ar..hehe..sini tggl 3 bulan lg..cm x berbaloi

Mijie 8/02/2010 1:12 AM  

@Affan Ruslan

eh hemsem??..xde ar affan..hihi..

Mijie 8/02/2010 1:14 AM  

@iqbalsyarie

eh xde ar hebat mn lah..bese2 je..blog iqbal pun ok..bnyk komen yg dpt..;)

pape2pun thnks yer sudi komen..:)

Mijie 8/02/2010 1:14 AM  

@LiFe KaMi

hehe..lmbt lg kot..emm..insyaAllah mn tau kan berkat doa..thanks yer..:)

Siti 8/02/2010 1:22 AM  

pegh, hebat ah mijie.. :)

DaHLia 8/02/2010 1:38 AM  

yg penting makin maju...
hehe sis bulan lepas drop :(

Mijie 8/02/2010 1:50 AM  

@Siti

eh xde ar hebat siti..bese2 jelah..:)

Mijie 8/02/2010 1:52 AM  

@DaHLia

thanks sis..harap2 cm 2 r..ps nie mkin maju n bersemngat..:)

mankete 8/02/2010 2:04 AM  

tahniah buat mijie..teruskan berblogging dgn entry yg lebih mantap lagi ...

sukses selalu...

Mijie 8/02/2010 2:07 AM  

@mankete

terima ksih yer mankete..insyaAllah..mijie akan sentiasa memperbaiki entry spy lg mantap..banyak agi kelemahan pd MiJiE BLoG..:)

caliph shuriken 8/02/2010 2:07 AM  

congratz mijie..
prestasi baik ni ^^

TTT 8/02/2010 9:48 AM  

wah ramai ni mijie :D
keep it up dear

Mijie 8/02/2010 10:01 AM  

@caliph shuriken

ok..thanks yer caliph..:)

Mijie 8/02/2010 11:03 AM  

@TTT

bese2 jelah..thanks TTT..;)

Mijie 8/02/2010 12:46 PM  

@syaveyron

thanks a lot syaveyron..;)

Mijie 8/02/2010 3:13 PM  

@lyly

ok..thanks lyly..;)

iza 8/02/2010 3:37 PM  

Salam...

kompius jgk site linking tu....
blog iza 26. sebenarnya lg byk atau lg sikit yg ok ttg site linking tu?

Mijie 8/02/2010 5:18 PM  

@iza

wsalam..a'ah kompius2..enth yg mn lg ok. tp masa2 awl dulu site linking tinggi 400,000 lebih kan..

DaHLia 8/02/2010 8:34 PM  

shoutbox xnak kuar le plak...
:)

fiezah91 8/02/2010 9:15 PM  

wah! bgs2.. teruskan.. huuu.. nak mcm tu jgk tp ssh dgn keadaan skrg..hooo

Mijie 8/02/2010 9:21 PM  

@DaHLia

owh..sory ek sis..under maintanence jap td..skrg dh dpt kluar kn..:)

Mijie 8/02/2010 9:22 PM  

@fiezah91

thanks yer fiezah91. a'ah. ngah stdy kn..mmg bz..mijie pun sama. keje bz gak..ssh nk maintance..

m.i.a 8/02/2010 10:14 PM  

bessst nye menjadi seorang mijie.. mia ni ha baru je na jinak2 blogging.. wuwuwuwuuwuwuw

Mijie 8/02/2010 11:04 PM  

@m.i.a

mijie pun masih baru mia..bese2 jelah..usaha sikit.;)

RedBoy 8/02/2010 11:56 PM  

wahhh... kencang lagi rupanya trafik blog mijie ni.. good.. nak kena berguru ni.. hehee

redbean 8/02/2010 11:57 PM  

mak kau! dasat gile unique! haha

Mijie 8/03/2010 12:33 AM  

@puteri cahaya.

hehe,.thanks puteri..x jumpa cri sbox ke?

Mijie 8/03/2010 12:34 AM  

@RedBoy

xde ar Redboy..bese2 je..blog RedBoy pun makin meningkat sekarang kan..:)

Mijie 8/03/2010 12:35 AM  

@redbean

eh xde ar..bese2 jelah..hehe

Mohamad Nur Hidayat 8/03/2010 1:14 AM  

dasyat2..bleh la blanja ni baru cashout

Mijie 8/03/2010 1:30 AM  

@Mohamad Nur Hidayat

bru cashout..xdpt agi cek...hehe..boleh3..nnti leh bt contest..:)

annazanariah 8/03/2010 1:50 AM  

tahniah mijie.. wow.. boleh tunjuk ajarku sifu la ni.. segan lak kalau dibandingkan ngan blog anna yg kdg2 kelaut tu.. hihi..

Tomato Gurl's Life 8/03/2010 3:07 AM  

wah hebatnye...
congrats2...

Mijie 8/03/2010 11:47 AM  

@annazanariah

thanks anna..tunjuk ajar??..bole2..ape yg tau mijie gtau..:)

dunspeak♥ 8/03/2010 3:25 PM  

wahh tahniah mijie..nanti kongsi tips berblog ye..hehee

eyl 8/03/2010 4:11 PM  

tahniah bro, 3ratus ribu power tu,...

Mijie 8/03/2010 9:20 PM  

@dunspeak♥

emm..nk tip?.mijie pun xtau sebenarnye guna tips ape ni..tp papepun nnti mijie akan kongsi ilmu yg sedikit ni..:)

Mijie 8/03/2010 9:21 PM  

@eyl

thanks eyl..emm biasa2 je..:)

zida 8/03/2010 10:00 PM  

alaaa. ni kira tinggi pe. zida ni je ntah bila nak naek ntah T__T

Mijie 8/04/2010 12:28 AM  

@zida

emm oklah..alhamdulillah..xpe nnti naik jgk ranking zida..chayok3..:)

Asyraf Hamasaki 8/04/2010 12:46 AM  

tak bleh guna shout mix sudah reach limit

cuz 8/04/2010 12:47 AM  

walao!!best la ranking dia..terbaik la bro..teruskan usaha..

MaryamJamilah 8/04/2010 1:24 AM  

wah. hebat.. tahniah2.. teruskan usaha ^_^ site linking tu backlink ke eh?

Mijie 8/04/2010 2:05 AM  

@Asyraf Hamasaki

sory3..lupa nk clear msg..dh clear dh..;)

Mijie 8/04/2010 2:05 AM  

@cuz

a'ah..insyaAllah. thanks cuz..:)

Mijie 8/04/2010 2:07 AM  

@MaryamJamilah


terima kasih maryam..insyaAllah akan terus berusaha..

site linking bkn backlink. mijie pun xtau pe 2..hihi

A'wee 8/07/2010 12:02 PM  

hebat la boh...keep in touch..tapi mane shoutbox..payoh je nak lalu..hihi

Mijie 8/07/2010 12:37 PM  

@A'wee

ok..thanks yer..shoutbox ade je kt sidebar ats 2..hehe..;)

Post a Comment

Sila Tinggalkan komen korang kat sini yer..
InsyaAllah setiap komen dari korang aku akan blas..:)

DeSiGn By MiJiE BloG @ 2011. Powered by Blogger.