Home » , » Ingat Jalan Sedang Dibaiki Tapi….

Ingat Jalan Sedang Dibaiki Tapi….

Wednesday, July 21, 2010


Salam. Pagi ni mijie nak berkongsi sikit cerita apa yang berlaku pada mijie tengahari semalam. Kalau diimbas kembali, mungkin agak kelakar kot. tapi rasa tak lengkap kalau tak kongsi dengan korang semua. Sekurang-kurangnya ada jugak tempat untuk bercerita kan.

Sebenarnya macam ni, tengahari semalam mijie hantar kawan kat LCCT dan kejadian ini berlaku selepas Plaza Tol KLIA menuju ke Bangi(Jalan selepas tol tu sedang dibaiki). Selepas tol tu kan sepatutnya masuk jalan sebelah kanan tapi tengahari semalam jalan sebelah kanan tu seperti masih belum boleh digunakan lagi, sebab diorang letak kon. Dahla ada kereta parking kat situ. Kereta lain pun tak ada masuk jalan tersebut. Bimbang juga kan kalau-kalau tar tu masih baru. Mesti panas kan, kan tak pasal-pasal tayar kereta meletop..Logik ke??..~hehe~

So, mijie masuk lah lorong belah kiri kot2 ada jalan untuk ke lorong kanan balik. Tapi tak ada pulak. Adui cuak kejap, dah la nak pusing balik mana boleh highway kan. So, teruskan lah perjalanan menuju ke Shah Alam. Jauh tu. Sambil-sambil tu mata ni duk cari kot2 ada signboard ke Kajang/Bangi. Kalau ada ke Nilai pun kira ok dah. Tapi xde satu pun. Cuak2. Lepas tu terjumpa lah signboard exit ke Putrajaya, So, ambil je yang tu.

Mijie teruskan perjalanan, dalam fikiran ni just cari perkataan KAJANG pada signboard. Akhirnya jumpa jugak signboard ke KAJANG. Huh Alhamdulillah. Tapi, entah macam mana boleh terlepas untuk masuk ke kiri, mijie g street. Terpaksa pusing balik, nasib baik jalan masa tu tak jem.

Selepas masuk jalan ke KAJANG tu, baru lah jumpa signboard ke Bandar Baru Bangi. Alhamdulillah. Jumpa jugak jalan balik. Sampai kat tempat kerja dalam pukul 3 petang. Nasib baik tak jauh mana, kalau tak confirm tak masuk kerja petang 2..~Yeahhh~.

Yang menjadi persoalan sekarang kenapa dia letak kon kat tengah jalan tersebut??..Kenapa ada kereta parking kat situ??..Kenapa pulak tak letak tunjuk arah yang jalan tu boleh lalu??..Kenapa tak ada kereta lalu jalan tersebut??

Sebenarnya, termasuk yang ni dah 2 kali tersilap masuk jalan untuk ke LCCT.. malunya.. Biasa ar orang baru disini kan, tak pernah explorer jalan2 ni..~hihi~

Merapu sikit entry kali ini.. Maafnya menggangu masa korang baca..:)

20 dah komen:

amira 7/21/2010 10:45 AM  

huhu,,pernah driving sampai ke roundabout.. ader satu kereta asyik tak jalan2 walaupun boleh mencelah..
tunggu 1-2 minit pon x jalan juga
laa.. dh rosak bukan nak pasang lampu kecemasan..telah menyebabkan kesesakan jalan raya pulak..tak pasal2..
driver kereta pon buat donno je..
xkan x sedo orang dok hon dari belakang..

Affan Ruslan 7/21/2010 12:04 PM  

alang2 sesat shah alam jmpt dtg rumah. eheh

iza 7/21/2010 12:45 PM  

Salam...

Eh, boleh plak mcm tu ek?
Bulan lepas ada jgk ke LCCT, baru 1st time nk ke situ dari T.Intan, nk rasa naik AirAsia.Mmg tak tau jln.penerbangan kul 7 pg tp kul 1 pg dah bertolak takut sesat. Alhamdulillah ikut sign board sampai jgk.
Masa nk balik tu pasang GPS siap2,takut sesat.

Mijie 7/21/2010 4:30 PM  

@amira

haha..2 ar..menguji kesabaran betul kan..mmg tensio klu cam2 kan..lebh2 lg klu dh jem..

Mijie 7/21/2010 4:31 PM  

@Affan Ruslan

ala..knp x gtau awal2..klu x boleh gak g jalan2..hehe

Mijie 7/21/2010 4:34 PM  

@iza

wsalam..a'ah..2 ar..pelik kan..awal nye pergi sana, 6jam lebih awal kan.perjalan dari tluk intan ke LCCT berapa jam ek??..

oo..klu ada GPS xpe je..confirm x sesat..ikut je cakap dye..biasa klu guna GPS antara jalan kot jauh dgn dekat je kan..

yua zawa 7/21/2010 7:28 PM  

msti tension n sakit ati kan.. mmg cuak giler kalaw sesat.. huhu. takoooot

Nur Hayaty 7/21/2010 8:38 PM  

hehehe yaty pun,lau dtg KL pasti ada je salah jalan...tu yang kena g ngan org yang ariff jalan KL..eceh..hehe

Mijie 7/22/2010 12:23 AM  

@yua zawa

a'ah..2 ar..skit ati gk..dah la ptg 2 kene masuk keje blik, coz 2 nk cepat2..adui.tension2.

Mijie 7/22/2010 12:28 AM  

@Nur Hayaty

oo..yaty org lama pun leh sesat ek, apath lagi mijie ni yang belum pnah msk jln kL..hehe

Nureen 7/22/2010 12:28 AM  

xpelah, nnty laen kali da alert..hehe

sweetsal 7/22/2010 8:25 AM  

jalan kt situ agak sesak jugak kan..berdebu..kereta pun banyak, pernah gi lcct gn klia, nasib baik tak sesat, time blk ikut highway terus gi bangi senang sikit, klau lalu jln lama tu mau sesat jugak..

The Chaser 7/22/2010 12:47 PM  

biasalah masalah di jalanraya. sekarang jalan pulak banyak yang menghala ke satu tempat je. sekali silap mesti kena pusing balik.. check my blog k..

zulkbo 7/22/2010 9:36 PM  

salam mijie..
kesilapan teknikal
yang tidak dapat
di maafkan..menyusahkan
orang ramai

Mijie 7/23/2010 1:22 AM  

@Nureen

a'ah..btul2..lain kali kene lbh berhati2 tp ok jgk sesat..boleh kenal jln kan..hihi

Mijie 7/23/2010 1:58 AM  

@sweetsal

ooo..a'ah kan..berdebu sikit..abis debu kereta..huhu..a'ah..klu lalu kot highway 2, mmg snng skit coz ad signboard kan..tp nk msk kesitu keliru skit..coz 2 lalu kot lain..hihi

Mijie 7/23/2010 1:59 AM  

@The Chaser

a'ah...btul2..silap msk jelah cnfirm jauh plk kene psing kan.ssh2..

Mijie 7/23/2010 2:00 AM  

@zulkbo

wsalam zul..a'ah..btul2.mslh teknikal..mmg mengelirukan org.adui.sbar jelah..:)

Liyana 7/24/2010 11:21 PM  

oke la tu mijie jumpa gak jalan.
saya jalan kat kuantan ni pun blurr.. lagi tambah blurr bila lama tak gi sana...

kalau la jalan kat kl/selangor yg penuh ngan roundabout flyover smua tu, sah2 seminggu jugak sy pusing2 tempat sama.. *okay, hiperbola* ^^

Mijie 7/26/2010 11:34 AM  

@Liyana

a'ah..ok ar 2..mijie pun x pnh msk bndr kuantan..hehe

a'ah msk roundabout pning skit 2..hehe..emm..klu sesat seminggu 2 mmg sah sesat btul2 2..nnti semua org kampung cari..hihi..

Post a Comment

Sila Tinggalkan komen korang kat sini yer..
InsyaAllah setiap komen dari korang aku akan blas..:)

DeSiGn By MiJiE BloG @ 2011. Powered by Blogger.