Home » , » Aktiviti Dikala Kebosanan, Effect Photoshop

Aktiviti Dikala Kebosanan, Effect Photoshop

Tuesday, July 27, 2010

Salam u allz semua. Malam ni mijie just nak post kan gambar2 yang telah diedit dikala kebosanan di tambah keletihan. Hasil selama hampir 2 jam jugak untuk menyiapkan gambar2 ini semua. Lama jugak kan. Edit biasa2 je, bukannya comel pun, mijie ni tak kreatif lah. Lagipun saja rasa gatal tangan nak cuba Adobe Photoshop CS4.

Sebelum ini guna yang Adobe Photoshop CS3 sejak study kat UiTM lagi ditambah lappy yang dulu tak support CS4. Tapi sekarang sudah ada AP CS5 kan, tapi malas pulak rasa nak download memandangkan internet terlalu slow.  Emmm.. So, guna jelah yang AP CS3. Lagipun takde ar banyak sangat perubahan kan. Emmmm...Layan jelah gambar2 nie..Jangan gelak pulak..Gambar poyo semua, bajet comey hensem kan..hahaha..

Layannnn...







Abaikan mulut yang senget tu. Susah sikit nak buat mulut tu. ~hihi~. 

40 dah komen:

amira 7/27/2010 11:08 PM  

huhu.. dari dulu tak reti aa nak pake software ni.. pake mende lain cm photoscape ker..tu reti la layan..
anyway..those pics and selcas looks great!

sop 7/27/2010 11:10 PM  

guna filter plastik ker?
sop pun guna CS2.. lg baru, lg byk funtion, lg berat software.. tp sbb x terrer sgt, funtion byk pun x tau guna.. huhuh..
bila nak try CS5?

Mijie 7/27/2010 11:26 PM  

@amira

thanks yer..emm photoscape 2 effect dh ad kan..mudah skit.adobe pun, just guna filter2 yg ade 2 je..tp yg penting kene rajin explorer kan..:)

Mijie 7/27/2010 11:29 PM  

@sop

yg ni guna filter photocopy..pstu ejas kat level, brightness, curse dan kwsn 2 je. hehe

a'ah 2 ar, lebih kurang je function dia, cuma ade skit jelah beza kan..mijie pun x terer jgk. mlas nk explrer. x kreatif ar.. emm

CS5??..hehe...xtau gak..taun depan kot try..hehe..:)

caliph shuriken 7/27/2010 11:33 PM  

btul tu.. explore jaa menu2 kt dlm photoshop.. nk best cari tutorial kt internet ^^

zulkbo 7/28/2010 12:10 AM  

salam..
wahh..kreatif dan
nampak berseni..macam
lukisan pensil..

Mijie 7/28/2010 12:13 AM  

@caliph shuriken

hehe..a'ah..btul2..kene rjin explorer kn..klu rjin semua blh blja kan..

Mijie 7/28/2010 12:26 AM  

@zulkbo

wsalam..xde ar kreatif mn zulkbo..bese2 jelah..:)

Cik Bucken 7/28/2010 1:09 AM  

suke godek2 sofwe jgk..tp malas nk pakai photoshop..pki gimp je.. ^_^

De'din 7/28/2010 1:14 AM  

huh..
dedin x reti lngsung edit2 gambaq ni.
pernah cuba belajar..
tpi hampeh ja..

Mijie 7/28/2010 1:36 AM  

@Cik Bucken

oo..knp mlas..bez pe pkai photoshop ni..bnyk effect blh bt..hihi..

Mijie 7/28/2010 1:37 AM  

@De'din

owh ye ke ..xpe..explorer lg..nnti blh ar bt..nk blaja photoshop ni mdh tp nk cari kreativiti payah..huhu

Affan Ruslan 7/28/2010 3:31 AM  

Salam mijie. dah byk kali try download cs4 ni. nak bljr gak sikit2.

nk software tu blh?
kita jab guna dropbox lah transfer. hehe.
sng2 mijie buat satu folder, then invite affan_far90[at]live.com

gantikan [at] tu dgn @.

tlg ye mijie. hehe

AcuRose 7/28/2010 10:03 AM  

percubaan yg sukses mijie..
try godek2 lagi.. ps ni byk features
keje 2jam ni da kira mabeles nih :)

Mijie 7/28/2010 11:58 AM  

@Affan Ruslan

wsalam affan..ok3..nnti mijie transfer ek..nsib baik bwak hdisk..:)

Mijie 7/28/2010 12:54 PM  

@AcuRose

a'ah thanks yer..
nnti bosan2 godek2 lagi..:)

Katak Gomok Sulie 7/28/2010 2:49 PM  

gambo zamang biler gok itang putih ni.....hahahaha............

LiFe KaMi 7/28/2010 11:24 PM  

wah stylo beb,tp beli cd pirate crack problm rugi jer beli..

Mijie 7/29/2010 9:56 AM  

@Katak Gomok Sulie

ni ar klu nk tau..zaman kegemilangan 60-an dulu..hahaha

Mijie 7/29/2010 9:59 AM  

@LiFe KaMi

owh yeke..rugi nye..dah x leh guna ek..mijie ad crack dia..:)

zures 7/29/2010 11:05 AM  

payah...payah...

Mario 7/29/2010 12:32 PM  

susahla weh...hehe

Cheqna 7/29/2010 5:58 PM  

kreatif..nanti nak edit2 juga lah gambar...lama tak ngadap AP..hehe..

:-)

Arra JaSmY 7/29/2010 6:59 PM  

wah.chanteklah.saya adobe photoshop yang trial pon tak pandai guna.huhu.=(

RedBoy 7/29/2010 9:02 PM  

nice edit mijie..good job..

Nur Hayaty 7/29/2010 11:09 PM  

yaty pun br belaja ckit nagn adobe ni, td takleh nak edit kat adobe ,yaty guna photoscape plak...hehe]

Wanzie 7/29/2010 11:23 PM  

salam mijie... wanzi suka teknik macam ni... lagipun tak penah guna... so satu idela yang bagus untk dikongsi... nice..

NaNaJoe 7/30/2010 1:43 AM  

mijie rajin...hehehe~~
mmg pon, nana lu xtaw pape pon..
lpas tu, nana blaja cket2..
slalu practice baru menjadi~ :)

Mijie 7/30/2010 10:16 AM  

@zures

xpe..klu rajin berusaha..yg payah jadi mudah..;)

Mijie 7/30/2010 10:16 AM  

@Mario

xpe..dri kesusahan itu mendatangkan kesenangan bila dh sllu buat..hehe..:)

Mijie 7/30/2010 10:17 AM  

@Cheqna

a'ah..bgs3..edit lah..nnti share2 lah ek..

;-)

Mijie 7/30/2010 10:18 AM  

@Arra JaSmY

owh..xpe..blh je nk try yg ni plk..kene rjin explorer..

Mijie 7/30/2010 10:19 AM  

@RedBoy

thanks yer redboy..;)

suka_haha 7/30/2010 8:04 PM  

wah!!! mijie=cikgu photoshop hehe...

Mijie 7/30/2010 10:48 PM  

@Nur Hayaty

hehe..yeke..xpe2..cuba lg..nnti blh ar..:)

Mijie 7/30/2010 10:49 PM  

@Wanzie

wsalam..thanks yer wanzie..:)

Mijie 7/30/2010 10:50 PM  

@NaNaJoe

xde ar rjin nana..cuma bosan je..coz 2 edit2 guna photoshop ni..hehe

a'ah..btul2..klu selalu pratic confirm blh bt kan..:)

Mijie 7/30/2010 10:50 PM  

@suka_haha

eh xde r smpai jd cikgu.. pndai yg simple2 jelah..

Norhayati Rostam 12/29/2010 12:29 AM  

Wah..memang bajet hensem la kan.
Tapi ter'berkenan' dengan 1st pic la.
Smart tu..
wahaha~

Mijie 12/29/2010 11:59 AM  

@Norhayati Rostam

haha..gambar je hensem..tuannye x ensem pun..bese2 je..hakhak..:)

Post a Comment

Sila Tinggalkan komen korang kat sini yer..
InsyaAllah setiap komen dari korang aku akan blas..:)

DeSiGn By MiJiE BloG @ 2011. Powered by Blogger.