Home » , , » Yeahh..3 Award,1 tag Daripada 10 bloggers

Yeahh..3 Award,1 tag Daripada 10 bloggers

Monday, June 28, 2010

Salam, firstly mijie ingin memohon maaf kerana mengambil masa yang agak lama untuk siapkan award nie, mungkin dah seminggu kot disebabkan terlalu busy n internet agak lembab mcam si kura dan si siput b*b*. Banyak kerja yang nak kena siapkan. Ok hari ni kebosanan kat tempat kerja a.k.a kerja semua dah siap, mijie akan membalas kesemua award dan tag yang mijie dapat dalm seminggu yang lepas. Bagus jugak kan dapat banyak award ni. Kata orang tua2, bila dapat banyak award dan tag, ia adalah sebagai tanda penghargaan dan makin ramai yang sayang.. Tak gitu.~hehe~

1- TAG DARIPADA Zulkbo, Ikeen dan Nadiah Daud
Terima kasih zulkboikeen dan Nadiah Daud kerana memberi tag ini kepada mijie. Zulkbo adalah seorang yang baik dan juga sentiasa memberi komen pada setiap entry mijie. Terima kasih zulkbo, setiap komen anda dihargai. Moga2 anda tidak bosan dengan blog mijie yg tak seberapa nie. ~cewah~

Ikeen pulak seorang gadis yang cumell n cute miut gitu, baik jugak lah.. Selalu je datang sini. Dan Nadiah pula sama seorang blogger yang baik..:)



Haa.Ni lah tag yang dia bagi kat mijie. Tag yang diberi nama MR. HAPPY..Kenapa ia diberi nama macam tu??. Ini kerana semua soalan berkaitan happy.

1. Adakah anda rasa happy sekarang?
- Yes, happy sangat2.

2. Kenapa anda rasa happy?
-Sebab ada yan menghargai blog mijie dan sentiasa menyokong mijie nie untuk terus bersemangat untuk berblog.

3. Apakah yang boleh membuatkan anda happy?
- Pertama sekali mestilah sebab ada orang sayang dan ingat kt kita
- Bila gaji masuk
- Bila dapat keluar jalan2.
- Bila dapat balik kampung
- Bila dapat keluar dengan member2..

4. Nyatakan warna yang anda suka?
- Biru, hijau, hitam, putih,

5. Beritahu 9 orang yg anda mahu Tag:
-Alamak yang ni mijie sekali kan ek..Nanti akhir sekali mijie nyatakan siapa yang bertuah pada malam ini.

Ok selesai 1 hutang.




2-AWARD DARIPADA misz syafa, Ustaz Love dan Yasha.
Yang ni mijie dapat daripada 3 orang blogger sekali gus iaitu miszsyafa, ustaz love dan yasha. Nasib baik jugak bagi award yang sama. Lagi senang nak buat kan..~hehe~. Ok terima kasih kepada anda bertiga kerana sudi memberi award nie kat mijie.





haa cantik kn award yang diaorang bagi kat mijie. the BESTest blog Until ever ever, GREATEST AWARD BLOG . .~hehe~. Mcm biasa setiap award yang dapat mesti kena jawab soalan terlebih dahulu. Haa ni dia soalan yang dia bagi kat mijie.

1. Anda mesti beri pujian kpd pemberi Award ni.. 
Terima kasih nye miszsyafa, ustaz love dan yasha..Korang bertiga sangat baik coz bagi award kat mijie nie..

2. Sila beri Award kpd 10 blogger yg laen
- Yang ni mijie akan buat last sekali ek.Masih banyak nie.

3. Anda msti memberitahu kpd 10 blogger ni
-nanti siap bgtau..4. Bagaimana anda boleh digelar blog yg best n great?
- Ntah lah mijie pun xtau macam mana. Mijie rasa mcm biasa je..Xde pape yang bez pun..

3. AWARD TOP BLOGGER DARIPADA pinkyann
yeah..dapat awrd daripada pinkyann.. thanks yer bagi awrd nie kat mijie. Mijie terima dengan hati yang terbuka luas..~hehe~


Soalan 1 :  apa name blog anda n nape letak name tu
- name blog mijie seperti yang anda maklum iaitu MiJiE BLoG. Mijie letak name tu sebab mijie sayangkan name mijie. Tak nak menyamar2 dan guna name orang lain..hihihi

Soklan 2 : apa name url blog n darimana dtg nya idea tu
- url nya http://mymijie.blogspot.com ..darimana dtg idea nie..Emm entah lah..daripada otak kot turun ke tangan..hahaha..

Soklan 3 : apa method dalam penulisan anda?
- kaedah yang digunakan dalam penulisan nie adalah 4M iaitu Menulis, Menaip, Melihat dan kadang2 Mencopy..hehe

Soklan 4 : pernah terasa nak hapuskan blog? sebab musababnye?
- xde kot..bersusah payah nak buat n mendapat ranking. tak sebab untuk ia dihapuskan. I Luv My Blog..:)

Soklan 5 : pernah ahli keluarga baca blog anda?
- hehe..penah kot.. malu jugak diorang bace..~hihih~

Soklan 6: apa perasaan anda bila ada orang kata blog anda buruk sedangkan orang lain cakap blog anda cantik
- emm its ok.. Anggap itu sebagai kutukan yang positif. Kerana setiap orang taste berbeza.So, mijie lagi suka, sekurang2nya mijie tau apa kelemahan dan kekurangan blog mijie..

Soklan 7: bila blog anda diberanakkan?
- Ia diberanakkan pada tahun 2009 tp mula aktif pada bulan march iaitu 20/03/2010 dgn entry yang bertajuk BOSAN BOSAN. Entry yg sebelum 2 adalah entry copy paste dan setkan pada tarikh 01/03/2010. kantoi. ~huhu~

Soklan 8: siapa orang pertama yang tahu anda ade blog
- ade lah seseorang insan yang bergelar manusia..~hahaha ~

Soklan 9 : tag 13 orang
- Banyaknyeee... Sapa yg nak ambik lah..~huhu~


4. AWARD DARI Ikeen, Wandi dan Amy
-Yang ni pulak mijie terima award daripada amy dan Wandi. Cantik sungguh award yang diaorang bagi kat mijie. Sangat comel. First time award yang di buat daripada flash. Tengok kat bawah comel kan. Terima kasih ikeenamy dan wandi bagi awrd nie kat mijie.







1. Sebutkan nama blog anda dgn kuat dan jelas
- Mijieeeeee Bloggggggg

2 . Sila cari nama orang Haikal Muzamel dan Fredy Ilyas

- haha..tak nak cari ar..tak penting pun..huhu..jangan marah..~hihi~



3 . Apakah soalan ketiga?
- entah..mijie pun tak tau..tak de soalan lagi bagus..haha

4 . Camna nak jawab soalan ini tanpa jawab soalan ini
- haha..tak payah lah jawab.kuakuakua

5. Tagkan menatang ni kepada lima orang yang telah tagkan anda menatang ni sebelum ini.
- klu xnak bagi kat sape2 boleh??

Huh siap pun.. Oleh kerana award ni dalam bentuk flash n tak boleh nak copy image url. And perlu klik sini untuk mengambil award tersebut.

*9+10+13+5 = 37..Wah 37 orag nak kena tag, so..sory ek..malas plk rasa nak tag..Terlalu banyak 2..Klu bt confirm tak balik hari nie..

Sape2 nak ambik jelah ek..mijie halalkan..~hihi~..tp apa pun ada masa mijie update balik sape2 yang dapat ek..:)

Huh letih menjawab..Akhirnya hutang daripada 10 bloggers terjawab jugak. So, sekarang dah boleh hidup aman tanpa hutan.. Yeaaahhhhhhh.. Oklah chowwwww.. nak sambung buat kerja.. ~hihi~

12 dah komen:

zulkbo 6/28/2010 3:20 PM  

salam mijie..
wahhhhhh..mmg hebat
byk nya dapat sekali award
memang elok jugak di kumpul
begini sekali buat..jimat masa
he he..

Mijie 6/28/2010 4:36 PM  

wsalam zulkbo..terima kasih..emm betul2..dpt jimatkan masa yg x banyak nie..hehe..:)

Norhayati Rostam 6/28/2010 6:17 PM  

sangat hebat mijie, tunggu smpi 10 blogger tag.haha

AcuRose 6/28/2010 6:27 PM  

waaa,, byk nye award.
bak skit.. :P

Nur Hayaty 6/28/2010 11:40 PM  

dasyat mijie..byk tul awardnya..hehe..anyway thanks sudi terima..=]

Mijie 6/29/2010 12:27 AM  

to Norhayati :-

thanks yer norhayati..bukan tunggu tp busy sikit nk buat..alang2 2 kumpul ar dulu..blh bt sekali.. 2pun dlm masa smggu

Mijie 6/29/2010 12:31 AM  

to AcuRose :-

nak ke??..ambik je..emm nnti mijie bg ek..mijie letak link..;)

Mijie 6/29/2010 12:32 AM  

to Norhayaty :-

a'ah sama2 yaty..:)

heart~ 6/29/2010 5:05 PM  

byk betol award dia..heee~

Norhayati Rostam 7/01/2010 11:52 PM  

hmm..good idea lorh..
sangat hebat la dalam masa seminggu.

Mijie 7/02/2010 9:30 AM  

to heard :-

hehe..trima kasih..:)

Mijie 7/02/2010 9:32 AM  

to Norhayati Rostam :-

idea ape yg good tu??..hehe..:)

Post a Comment

Sila Tinggalkan komen korang kat sini yer..
InsyaAllah setiap komen dari korang aku akan blas..:)

DeSiGn By MiJiE BloG @ 2011. Powered by Blogger.