Home » , , , » Percutian Ke Sungai Tekala

Percutian Ke Sungai Tekala

Sunday, June 6, 2010

Percutian weekend nie adalah ke Sungai Tekala, area Semenyih kot. Sebenarnya tak rancang pun untuk pergi kesana tp tibe2 terjadi..Pelik kan??..haha..Sebenarnya mcm nie, hajat sebenar just untuk pergi ke rumah kawan mijie kt Kajang coz ada makan2 sikit sempena besday adik dia, tp lepas mkn2 dia bagi tau yang ada tempat menarik dekat2 situ.

Semangat nak pergi ni, siap buat peta lg tau takot tersesat. Bukan pe, saje ingin menghilangkan ke'boring'an duk kat umah sorang2 dan mengambil peluang yg ada, apa salah keluar jalan2 sekali sakala kan. Bukan senang nak keluar dengan member2 kat sini. Enjoy2 sikit kan.

Jom layan gambar sikit :-

Masa mula2 sampai..berposing sekejap sebelum meneruskan perjalanan.




Just main2 air, nak mandi. pakaian tak bawak. Tu lah percutian yang tak dirancang kan.


Datang sini just nak bergambar je..Bukan nak mandi manda pun..huhu


Bawak yang nie je datang kesini. Keropok keping pun jadik lah. Ni pun ambik dari rumah kawan tadi. Ada juga bekalan kan.


Ambik kenangan kt sini sebelum balik..




Tak berapa menarik tapi boleh lah daripada tak ada langsung kan kan.Jgn marah..hehe


Ni pulak bukan kat sungai Tekala tp kat Chemerong, Dungun, Terengganu. Saje msuk sikit gambr time mandi. Datang sini bez. Boleh mndi2 n main air terjun kat belakang tu. Air pun dalam jugak. rasa mcm nak pergi pulak kesana tp tak tau bila lagi dapat ke sana. Ade sape2 yg ingin pergi??..bleh mijie join sekali..hehe



Haa..Yang ni paling bez, lepas balik dari Sungai Tekala. Singgah sebentar di Warung Haji Samuri. Jom pekena satay..Bez tau..Dah lama mijie mengidam sejak first time makan pada Disember tahun lepas sempena sambutan besday mijie. huhuhu

* Tapi walaupun tak dapat mandi kat sana, sampai je kat rumah, tukar pakaian n terus terjun ke dalam kolam renang. nasib baik ada swimming pool kat apartment nie..Puas hati dapat mandi..besh3.

15 dah komen:

mengenaldiri 6/06/2010 4:45 PM  

salam..
wah, seronoknye pg bercuti kat air terjun..
huhu

YuYu 6/06/2010 5:11 PM  

huhu...best kan suasana kt sg. tekala tu...

pkara wajib smpi kt sne adlh di tego sang kera...ad jumpa x

Wanzie 6/06/2010 5:13 PM  

wahhh........ best juga tempat ni... boleh pegi lain kali

Mijie 6/06/2010 5:28 PM  

mengenal diri :: a'ah seronok gak..jarang2 g tmpt cmnie..bz larh..

YuYu :: a'ah bez jgk tp pnas ar..tak berangin..hehe..jumpe sang kera..siap tgur menegur agi..haha..

Wanzie :: a'ah boleh2..nnti kita kumpul semua blogger kt sini, kita pakat g sana kan..=)

ASSOYFINGER67 6/06/2010 6:09 PM  

salam...ini mandi atas mandi nie...apapun hati2...

n.a.n.a 6/06/2010 8:34 PM  

wah3. dah penah pegi sini masa khir sem 1 ngan corsemates. seronok giler. air dia sejuk kn

Mijie 6/07/2010 10:10 AM  

ASSOYFINGER67 :: wsalam..mijie x mndi pun..gmbr 2 mndi semasa kt Chemerong..hehe..

n.a.n.a :: a'ah sejuk air dia tp mijie x mndi pun..main2 air je..pakaian x bawak lah..huhu

NARDtheNERD 6/07/2010 12:30 PM  

alaa..tak mandi ke?..
rugi la..
hehe~

Loyar Lawa 6/08/2010 2:07 PM  

waoh waoh bestnye dy pergi bercuti2 malaysia...hahaha

Mijie 6/08/2010 5:03 PM  

NARDtheNERD :: emm 2 ar..xmndi pon..pakaian x bwak..rgi kan.bez tgk org mndi..

Loyar Lawa :: heheh..emm bez jgk..LL x nk ikut..uhu

jiran,  6/11/2010 9:35 PM  

o0o0o0..g jln x ajak. patut la x dop uma

jiran bawah,  6/11/2010 10:22 PM  

0000....pergi jln2 x ajak kite...
sbb tu xde kat umah yeee....

Ar. Aishah 1/13/2011 7:33 PM  

Salam. maaf bertanya.
Menarik ke pemandangan hutan kat sg tekala ni? sebab saya nak buat art trip untuk nature. kalau tak keberatan, boleh bagi detail macam mana nak ke sana dgn pengangkutan awam tak? kalau boleh, emailkan pada saya. snaf_aziz91@yahoo.com

ps: TQ :)

Mijie 1/14/2011 2:51 PM  

@Ar. Aishah

Salam. Pemandangan kat sungai Tekala tu tak adelah cantik sangat. Rasa macam tak sesuai untuk art trip. Ni bg saya lah..Kalau ada orang berkenan xtau lah..

Rasanya pengangkutan awam tak lalu kot situ. Nak bg detail pun saya kurang pasti sebab tu bukan tempat saya kan. G pun sekali je..hehe

Post a Comment

Sila Tinggalkan komen korang kat sini yer..
InsyaAllah setiap komen dari korang aku akan blas..:)

DeSiGn By MiJiE BloG @ 2011. Powered by Blogger.