Home » , , , , » Tips Mendapat Kembali Status Glitterati

Tips Mendapat Kembali Status Glitterati

Tuesday, June 29, 2010


Salam.. Setelah 3 hari berstatus Ordinary(non-exclusive). Hari ni dengan hati yang gembira(cewah) nuffnang telah mengembalikan status gelihati(Glitterati) kepada mijie..yahooo..Alhamdulillah, terima kasih.. Nuffnang masih sayangkan mijie. yeahhh.  Buffered earning pun dah meningkat walaupun sebelum ni lebih daripada separuh kena potong. tapi yang ruginye amaun untuk campaign dapat separuh je..~huhu~.. Tapi tak pe lah..Mijie tetap bersyukur apa yang telah dapat dan juga berterima kasih pada korang yang sudi melawat blog mijie dan curik klik iklan tersebut.

Kepada yang belum tahu, yang otai dan yang selalu datang blog mijie mesti dah tau kan. Baru-bru ini iaitu hari sabtu, status gelihati blog mijie bertukar kepada ordinary adalah garu-garu gara-gara disebabkan mijie telah meletakkan link iklan daripada Youthsays. Itulah mijie nie terlalu tamak. Padam muka. Pasang iklan lebih dari satu syarikat periklanan. Nuffnang ni tak suka dimadukan tau lebih2 lagi pesaing yang terhangat tu. ~hihi~ Biasalah, kata orang budak-budak tua2 zaman moden. "Orang Tamak Selalu Rugi". Menyesal Kemudian Hari Dah tak berguna kan.~huhu~.

Ok dibawah ni mijie copy daripada site nuffnang perbezaan antara exclusive dengan non-exclusive. Mana tau kot2 korang tak perasan kan.~huhu~

Exclusive Nuffnangers

Non-Exclusive Nuffnangers

Payment Rates (CPM)Set A Bands. Earnings to be 20-50% Higher than current blog income.Set B Bands. Earnings to be 20-50% Lower than Exclusive Nuffnangers
Payment Rates (CPC)60% higher than normal rate.Normal rate.
Payment Terms30 Days from End of Month Requested60 Days from End of Month Requested
Advertorial OpportunitiesEligibleNon-Eligible
Community Events70% of seats allocated for Nuffnangers. Guests allowed.30% of seats allocated to blogger only.
Contest Winners70% of prizes to Exclusive30% of prizes to non-Exclusive.
Use of Innit.comEligibleNot Eligible
Selection for CPUV AdsPriorityNo Priority
Banyak kan perbezaan. So, pandai2 lah menilai sendiri mana yang terbaik untuk anda..:)

p/s : INGAT pesan atuk, jangan letak lebih daripada satu syarikat periklanan kalau sayangkan status gelakhati gelihati korang. Kalau pilih nuffnang, setia pada nuffnang, kalau pilih innity, setia pada innity, kalau pilih youthsays, setia pada youthsays, lain lah kalau korang tak kisah apa2 status dan yang paling penting setia pada awek korang jika ada awek..~hahaha~..gelak jahat . Kalau tak menyesal dikemudian hari..~hihihi~

51 dah komen:

wanzi 6/29/2010 9:09 PM  

salam.. wah mijie gembira nampak.. semua itu pelajaran untuk semua.. apa2 pun terima kasih kerana kongsi pengalaman.. teringin juga nak tanya.. cam mana mijie buat sampai dapat 'Buffered earning' tu .. lagipun tak berapa faham... tima kasih

zulkbo 6/29/2010 9:25 PM  

salam mijie..
tahniah..lain kali
berhati2 tepek iklan..
nuffnang memang tak bagi peluang
punya..masih sayangkan anda tu..he he

iza 6/29/2010 9:40 PM  

Salam....

Tahniah krn sudah dapat gelihati semula...

ASSOYFINGER67 6/29/2010 10:40 PM  

tahniah Mijie...belajar dari kesilapan...apasal tak add Google adsense jer(aku hentam eja)

Mijie 6/29/2010 10:47 PM  

to wanzi :-

wsalam..a'ah ambil itu sebagai iktibar kan..emm mijie pun xtau cm ner dapt buffered 2..rasanya kena maintance kan trafik kot..

Mijie 6/29/2010 10:48 PM  

to zulkbo :-

wsalam..thanks zulkbo..a'ah nuffnang msih sygkan..ps nie nk letk iklan kena tanya nuffnang dulu benarkan @ x..hehe

Mijie 6/29/2010 10:48 PM  

to iza :-

wsalam..terima kasih iza..:)

Mijie 6/29/2010 10:49 PM  

to ASOOYFINGER67 :-

terima kasih assoy..entah ar..x nk pasang lagi kot..biarlah dulu..hehe

iniAKU 6/29/2010 10:55 PM  

mmg, nuff memang benci bila dimadukan.
sy pon baru dpt blik status glitt tu.haha

Nur Su'aidah 6/29/2010 11:26 PM  

wahhhh tahniah!! ku pun penah terjadi macam ni :) tapi dah glitterati semula

Mijie 6/29/2010 11:27 PM  

to iniAKU :-

a'ah kan..nasib baik dia kasi balik status tu dalam jangka masa yang singkat kan..klu x rugi gak 2..

Mijie 6/29/2010 11:41 PM  

Nur Su'aidah :-

oo..ye ak..ramai jgk yang jadi cam nie kan..nsib baik nuff baikk bagi blik dlm tempoh yg singkat..huhu

ALLIFF ZAINURIN 6/29/2010 11:58 PM  

dulu2 ada gak angan2 nak buat!!! tapi dlm tempoh 2bulan nie ramai post bout ilang status glitterati!!! so, trus x jad!!!

Mijie 6/30/2010 12:06 AM  

ALLIFF ZAINURIN :-

ooo..2 ar..ingt xpe kan..dh rmai dh jd cam nie..

MaryamJamilah 6/30/2010 12:50 AM  

ape yang tinggal separuh mijie? story sket. nanti dah story, gitau kat kotak shoutbox sy ye. takut tak perasan. :)

Mijie 6/30/2010 1:09 AM  

eh mijie x terangkan ke??..entry sebelum ni mijie ade bgtau..hihi..amaun buffered earning dia potong separuh sebab bertukar dari gelihati ke ordinary baru2 ni..huhu

MaryamJamilah 6/30/2010 1:30 AM  

oh.. ok2.. takde. ingat dier tolak half dari jumlah buffered. sory tak perasan :)

Gurlinrainbow 6/30/2010 1:35 AM  

same la ! shiyda pn da dpt balik status gelihati ! aha

krole 6/30/2010 11:06 AM  

tahniah mijie...hah pas ni kne jge tol2x kang nuff merajuk g...ngeee...

Mijie 6/30/2010 11:15 AM  

to Maryam Jamilah :-

a'ah..eh mmg ar dye tolak half daripada amaun buffered earning..banyak jugak 2..huhu

Mijie 6/30/2010 11:16 AM  

to Gurlinrainbow :-

emmm..2 ar..nsib baik dpat blik kan..alhamdulillah..:)

Mijie 6/30/2010 11:16 AM  

to krole :-

terima kaceh krole..a'ah..lain kali kene berhati2..:)

farisazmi 6/30/2010 12:15 PM  

selamat terbaca post nie.. thanks bro for the good info... td baru ja tgk status kt nuffnang..rupanya ordinary jugak gara-gara youthsay.. hope nuff baik hati bg 'gelihati' kembali .. :(

: bluedianthus : 6/30/2010 12:44 PM  

Tahniah sebab dapat balik status gliteratti tu. Mijie boleh buat blog lain dan letak iklan youthsays..:)

nuriz 6/30/2010 12:48 PM  

mijie, bro remedy nak bg free rds, tp kena wat entri psl dia, buat je terus dpt..takde pemenang .huhuhu best tu

CiK QiQi 6/30/2010 1:02 PM  

yeahh..akhirnye mijie bjaya mdapatkan status gliteriti 2 kembali..yeahhhhhhh..stia la pd yg 1,...heheheh

Mijie 6/30/2010 2:51 PM  

to farisazmi :-

wlcome bro..a'ah..xpe sekejap je status ordinary 2..pas nie bertukar ke gelihati blik..:)

Mijie 6/30/2010 2:53 PM  

to bluedianthus :-

thanks buedianthus..emm nak buat blog lain..hihi..x tau semapt x nk manage..busy dgn keje agi..biarlah 1 ni dulu..just cari pengalamn skit psal blog nie..hehe

Mijie 6/30/2010 2:54 PM  

to nuriz :-

a'ah..ade jgk terbaca kt blog dia, tp xde masa lagi nk buat entry 2..nnti ade masa free mijie buat ar..ap2 pun thanks yer bgtau..:)

Mijie 6/30/2010 2:56 PM  

to cik QiQi :-

haha..emm..ok cik qiqi..mijie akan setia pada yg satu..heheh

piewahid 6/30/2010 3:46 PM  

salam ziarah, manalah tau kut2 nak belanje bila dh kaye? :)

ummiross 6/30/2010 4:01 PM  

ooh macam tu ke ceritanya, good info and tahniah,semoga ceria kembali...

MissXYZ a.k.a Abaikan 6/30/2010 4:06 PM  

dtg ngn malu2 kucen... bla la mijie nk blanjer ni =))

Mijie 6/30/2010 4:19 PM  

to piewahid :-

insyaAllah..klu dh kaya leh jg nk blnje..xpun buat contest..:)

Yuni Aisyah 6/30/2010 4:21 PM  

bgus la dah kembali seperti asal..pasnie jgn gatal2 nak psg lebih..hehe

Yuni Aisyah 6/30/2010 4:21 PM  

bgus la dah kembali seperti asal..pasnie jgn gatal2 nak psg lebih..hehe

Mijie 6/30/2010 4:22 PM  

to ummiross :-

a'ah..dh ceria dan bersemangat dah..hehe..;)

Mijie 6/30/2010 4:26 PM  

to missXYZ :-

missXYZ dtg ar sini..nnti mije blnje..hehe..:)

Mijie 6/30/2010 4:27 PM  

Yuni Aisyah :-

hehe..ok..baik boss..pasni x nk letk agi..huhu..:)

DaHLia 6/30/2010 6:48 PM  

teruskan kesetiaanmu :) :)

Mijie 6/30/2010 10:18 PM  

to DaHLia :-

thanks yer sis..InsyaAllah mijie akan setia..:)

aren 7/01/2010 12:45 AM  

camne mijie pnye status gelihati tu bleh tuka dlm mse 3hari..saya punya dah dkt seminggu masih lagi ordinary.padahal sume yg berkaitan dgn pesaing nuff udah dbuang dr blog sy.musykil2..

Mijie 7/01/2010 9:17 AM  

to aren :-

owh ye ke??..mijie x buat pape pun..mijie just buang trus iklan YS tu bila check status dah bertukar ordinary. xde pulak mijie sent email kt nuffnang.

aren try ar sent email kt nuffnang tanya kenapa cam 2..mijie pun x pasti..

s h e e 7/01/2010 2:26 PM  

hurm...banyak kali gak bace pasal ni...seb bek sy x pnah join pon youthsay tu...heheh...

Mijie 7/02/2010 2:37 PM  

to shee :-

emm 2 ar..nak join xpe..tp jgn letak link dia dlm blog..guna cara lain ar nk promote..huhu

suka_haha 7/04/2010 9:43 AM  

bermadulah bini mijie dgn nuffnang nnt hehe...

Mijie 7/04/2010 10:48 AM  

eh xleh2..bini xleh bermadu dgn nuffnang..ksian kt bini nnti..haha

caca 7/07/2010 3:35 AM  

mijie , sy pon kena jugak remove sttus glitterati tu . sebab ltk mangga ad . adesss . buffered earning pun da xde . agk2 leh x dpt blk BE tu ?

Mijie 7/07/2010 1:02 PM  

to caca :-

oo..2 ar kan..xleh letak iklan lain.. emm kene tggu buffered earning yg lain plk ar..buffered akan dpt lagi lpas ni..kene bersabar r..:)

siti faridah harun (nama penuh tu) 8/14/2010 11:20 AM  

ida still non-ordinary,,sedih sgt !! .. dah buang dah iklan lain,, nuffnang,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Mijie 8/14/2010 1:48 PM  

@siti faridah harun (nama penuh tu)

owh..full name 2..hehe..ala sabar lah..tgu 3 4 hari, nnti dpt blik status gelihati 2..hehe

Post a Comment

Sila Tinggalkan komen korang kat sini yer..
InsyaAllah setiap komen dari korang aku akan blas..:)

DeSiGn By MiJiE BloG @ 2011. Powered by Blogger.