Home » , , » Buffered Earning Pertama

Buffered Earning Pertama

Saturday, June 5, 2010


Salam. Alhamdulillah. Akhirnya dpt juga buffered earning yang pertama kali sejak 2 bulan berblog secara aktif. Lama juga tu nak dapatkannya, memerlukan tahap kesabaran yang tinggi. Walaupun dapat tak banyak tapi mijie tetap bersyukur dan ia akan membuatkan mijie bertambah semangat untuk berblog. Bukan senang nak daptkan buffered earning nie. Trafik kena maintance. Prestasi kene meningkat. Dan juga harus bersabar untuk mendapatkan nya.

Tapi sayang semasa iklan buffered earning ni timbul(eh2 ia timbul ke? mksd mijie iklan ia keluar lah), internet pulak buat hal, hampir seminggu mijie tak blogwalking
secara aktif, so, trafik time ni jatuh. Maklumlah blog tak fofular kan(merendah diri pulak). Tension giler time tu.

Untuk perhatian kepada yang baru, berdasarkan kepada research mijie dengan bertanyakan kepada yg pakar, buffered earning ni dikira berdasarkan trafik yang masuk ke blog kita semasa iklan tersebut keluar, bukan kerana setiap klik pada iklan tersebut. Kalau trafik kurang, kurang lah dapat dan kalau tinggi trafik, banyak lah yang dapat.

Tapi apa-apa pun terima kasih kat korang semua kerana sudi melawat dan memberi sokongan kepada MiJiE BLoG.. Opps lupa jugak nak ucap terima kasih kat assoyfinger67 yg mula2 mijie dpt buffered earning ni Semoga mijie terus aktif dan bersemangat. InsyaAllah.

31 dah komen:

kaizen shinobi 6/05/2010 11:23 PM  

uiiiiiiiiiiiii

terbaek!! hehehe congratz... ahaks~

same r...

dalam 2 bulan lebih lepas mantain trafik, naikkan prestasi... baru dapat...

cik panadol 6/05/2010 11:29 PM  

tahniah....
sy baru join nuffnang ni...bnyk kne belajar, kne bnyk bersabar, kne bnyk usaha....

n.a.n.a 6/05/2010 11:41 PM  

wow.sy x join pon nuffnang.so x pham sgt. sume ckp congrats so benda baik la kan sbb tuh nak ckp jgk congrats:P

krole 6/05/2010 11:44 PM  

tahniah mijie..moga sucses g...

zulkbo 6/05/2010 11:59 PM  

SALAM MIJIE..
tahniah..
saya sampai ke ler
tak tahu apa buffered erning ni?
tapi dalam account dah lama
boleh cash out..maksud saya adakah special income
dari pengiklan nuffnang atau???

Shuk 6/06/2010 12:08 AM  

alhamdulillah, moga rezeki bertambah mijie :)

akuvision 6/06/2010 12:37 AM  

tahniah diatas first buffered

akuvision 6/06/2010 12:37 AM  
This comment has been removed by the author.
Mijie 6/06/2010 1:39 AM  

kaizen, krole, shuk, akuvision ::
sme2 yer..moga2 bertambah..;)

cik panadol ::a'ah btol2..usaha tangga kejayaan..hehe..sbar dulu yer..nnti dpt ar..

n.a.n.a :: tenkiu nana..tp kenp x join??..bez pe

zulkbo :: a'ah lebih kurANG cm 2 ar..emm beznye dh dpt cashout..dh berape dpt?

nas 6/06/2010 1:52 AM  

tahniah..walaupon ak xpaham aper itu buffered..:)

~Ann~ 6/06/2010 2:02 AM  

waaaaaaaaaahhh... congrates congratesss!

Mijie 6/06/2010 2:04 AM  

dunspeak :: terima kasih..

nas :: eh2..xpe2.buffered 2 mcm bonus dari nuffnang..mijie pun x berapa psti..hehe

Ann :: thanks..:)

ASSOYFINGER67 6/06/2010 8:03 AM  

salam..tahniah Mijie...kao memang layak.....kao ada blog yang padat...tak mustahil kao akan capai tahap cam Dahlia pasal cara kao tu dah ada..hahaha

YuYu 6/06/2010 9:50 AM  

salam mijie...thniah bro...

rzki bru ad tu brkat ksbaran sblm ni kn...pape pn moga btmbah success sllu...
klau nk blnje cikyuyu gtau je, x yah sgan2 erk....ekekekeke

Mijie 6/06/2010 11:06 AM  

Assoyfinger67 :: wsalam assoy..thnks atas sokongan dan dorongan yg diberikan. bertambah semangat mijie..:)

YuYu :: wslam..terima kasih cikyuyu. bole je..klu nk mijie blje dtg ar bangi..hihihi

|| NaFiRaa || :: terima kasih sis.:)

Mijie 6/06/2010 12:12 PM  

thanx nor afzan..:)

farah 6/06/2010 7:00 PM  

saya baru mula..suke bace citer pasal nuff:)

Mijie 6/07/2010 9:47 AM  

thanks farah..mijie pun suke..:)

CiK QiQi 6/07/2010 12:28 PM  

beznye mijie...waaaaaaaaa....jeles i tau..hehehhhe

Mijie 6/07/2010 2:50 PM  

ala xpe cik qiqi..nnti cik qiqi dpt jgk..sbar yer..:)

Loyar Lawa 6/08/2010 2:08 PM  

waohhhhh tahniahhhh,,,,sye pon dh tlong click nufff....memeberi sokongn...hahahhaa

Mijie 6/10/2010 12:10 PM  

thanks yer LL..kesudian anda amat2 dihargai..:)

MiZi 6/13/2010 1:22 PM  

nak sket duwet

Mijie 6/13/2010 2:43 PM  

sikit baru 2..tggu biar bnyk sikit..nnti bleh bt contest..:)

mamaG 9/20/2010 3:28 AM  

mijie, nk tnya, mcm mn nk dptkn buffer earning? sy br jer join nuffnang nih.. dlm earning rekod sy, cuma ada kempen earning jer.. alhamdulillah, walaupun skit tp permulaan baik jg la utk sy kn.. so, blh mijie tlg bg tips skit mcm mn nk dpt buffer earning n mcm mn nk naikkn trafik n earning???

Qhamel 11/06/2010 10:02 PM  

arr xpham la.. psl BE ni.. ajr la skit

Post a Comment

Sila Tinggalkan komen korang kat sini yer..
InsyaAllah setiap komen dari korang aku akan blas..:)

DeSiGn By MiJiE BloG @ 2011. Powered by Blogger.