Home » , » Arrggghh..Dia Buat Hal Lagi !!!

Arrggghh..Dia Buat Hal Lagi !!!

Thursday, June 10, 2010

Arrrrggggggg.. Benci nye.. Internet... kenapa kau buat hal lagi malam nie... tak de mOod nak on9 kalau mcm nie selalu. gEram3... Harap bayar je mahal tapi perkhidmatan.... Hampeh bt0l. Apa nak jadik,aku pun xtau. Tak tahan sabar aku dibuatnye.. Rasa nye dah seminggu lebih jadi macam nie. Dulu ok je. Laju je. Maklumlah WiFi tapi sekarang kenapa jadik mcm nie. Bila malam je confirm kuar perkataan yg sakit hati ni..This webpage is not available.. f5 banyak kali pun still kuar benda yang sama. Kenapa ek??... aku pun pelik sebenarnye ni coz bila aku ping google.com guna command prompt kuar cam nie..



Kalau korang tengok stabil je kn. Tak de pun kluar "Request Time Out" ataupun "Destination Host Unreachable". Macam tak ade problem pape kan tapi bila aku buka je browser, kuar plk mcam ni plak.. Untuk makluman korang bila time yg di ambil kurang maka laju lah internet dan untuk buka benda alas ni pergi => run => taip cmd => taip ping google.com @ apa2 link @ address.



Apa problem sebenarnya ni. problem WiFi ataupun internet di Malaysia nie yg problem ??. Ni dh guna GooGle Chrome nie. Browser yang paling cepat loading dan kira terbaik rr tapi kuar cam ni jgk. Tak tau ar nak kata apa. Yg lain lagi lah problem. Dah lah siang tadi pun tak dapat online, coz busy dengan kerja tp tak ape lah coz kerja itu lebih penting. Malam2 bru nk on9 tapi internet buat hal mcm nie plk..Tak de moOd trus nak on9. Nak tengok movie pun tak de moOd. Nak tdo.. Masih awl. Nak tengok tv, cerita tak bez. So, layan lagu jelah. Jiwang2 sikit mlm nie..opps kantoi.. ~hehe~

Sory u allz, entry ni agak kasar sikit mungkin, tak sepatutnye berada dalam ni tp biarlah mijie nak post jgk walau cam ner pun. Ni kan personal blog, tempat berkongsi segala problem, tips, keseronokan, dan sebagainye. Tp tak lah terlampau kn. Tak psal2 kena saman nanti. Kalau tak, nak bgtau kat sape lagi kan. Nak bgtau kat housemate??..emmm.tak leh tulis sebabnye dlm ni, terlalu peribadi.. sowi.. nk message. xde moOd..emm..xpelah kan. sekurang2 nye mijie dapat berkongsi dengan korang semua kan..Harap korang faham nye. Jangan bosan pulak dengan MiJiE BLoG nie yer.. cyunk korang semua..:)

10 dah komen:

zulkbo 6/10/2010 10:33 PM  

salam mijie..
bukan kredit dah habis ke
jer periksa dengan pembekal
kadang-kala ada limit data
setiap bulan yang di benarkan

Mijie 6/10/2010 10:44 PM  

wsalam..klu kredit hbs xleh nk connect trus coz nie pkai prepaid. time on9 ada duration n minutes remaining..ni WiFi yg kwsn rumah punya..bkn yg personal..just beli prepaid je..hehe..

iniAKU 6/10/2010 11:46 PM  

hehe..same la kite mijie, skrg tenet tah pape.cipot je.haish

ASSOYFINGER67 6/11/2010 5:40 AM  

salam...Mijie try kao pakai Mozilla Firefox 3.6 searching Engine...lah

Mijie 6/11/2010 10:20 AM  

iniAKU :: a'ah..kita serupa..pe lah nasib..waaa..

ASSOYFINGER67 :: wsalam..mijie dh gune Mozilla Firefox yg terbaru dh nie, 3.6.3..x dpt jgk..klu ikut kan Google Chrome lbh speed..;)

S.I.T.I 6/11/2010 10:39 AM  

heh,rilek2 mijie.jgn ngamok kt sini plak.heh ^_^

yastro 6/11/2010 11:51 AM  

he3!!! besa tuhhh!!!
aku pun dh selalu sangat bila kat umah...sakit ati tul ngan p1!!!

Mijie 6/11/2010 12:32 PM  

S.I.T.I :: hehe..ok2..dh rilex dh nie..dh x mngamuk lg..hihihi

yastro :: emm 2 ar..igt p1 ok..uper2nye ada mslh jgk ek yastro??

arm_iza82@yahoo.com 6/11/2010 8:54 PM  

Tukar je pakai streamyx wifi....aku baru je guna ok, berbaloi-baloi RM110 je sebulan utk 1Mb

Mijie 6/12/2010 2:22 AM  

arm_iza82 :: owh laju ke streamyx 2??..ade problem x??..mijie duk sini tggl 6 bulan lg..rse x berbaloi2 ar plk nk langgan streamyx 2..taun depan ar try..:)

Post a Comment

Sila Tinggalkan komen korang kat sini yer..
InsyaAllah setiap komen dari korang aku akan blas..:)

DeSiGn By MiJiE BloG @ 2011. Powered by Blogger.