Home » , , , , » Suami Isteri Bunuh Anak Sebelum Bunuh Diri

Suami Isteri Bunuh Anak Sebelum Bunuh Diri

Thursday, May 20, 2010

Sejak akhir-akhir ini, dah bermacam-macam berita yang tidak harus berlaku dikalangan umat Islam telah berlaku. Berita mengenai pembuangan bayi lah, kes rogol lah, bunuh membunuh lah dan isu halal haram lah dah semakin bertambah di dada akhbar dan juga televisyen. Tiap-tiap hari ada je kes-kes macam ni yang keluar. Apa nak jadi sekarang??.

2 hari lepas mijie terbaca dalam surat khabar, kakak yang memukul adiknya hanya disebabkan oleh teguran adik supaya tidak membawa lelaki yang bukan muhrim masuk dalam rumah. Nampak macam perkara kecil tapi kenapa perkara kecil nie boleh menjadi besar dan mengakibatkan kecederaan??..Adakah kerana kurangnya didikan agama??..

Hari ini pula berita tentang "Suami isteri bunuh anak sebelum bunuh diri". Berapa banyakkah dosa yang ditanggung?. Dosa membunuh diri dan dosa menjadi pembunuh?. Untuk lebih lanjut klik read more..


KUALA LUMPUR: Kanak-kanak lelaki berumur dua tahun mati dipercayai diberi racun tikus, manakala kedua ibu bapanya ditemui mati selepas terjun dari tingkat 29 sebuah kondominium mewah di Brickfields awal hari ini.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur Datuk Ku Chin Wah berkata mayat kanak-kanak terbabit ditemui mati di rumahnya di tingkat 13 kondominium itu selepas mayat kedua ibu-bapanya dijumpai di belakang kondominum itu.

Bapa kanak-kanak itu dipercayai seorang pegawai kewangan sebuah syarikat tempatan dan ibunya adalah seorang surirumah sepenuh masa.

Beliau berkata mayat pasangan itu ditemui pengawal keselamatan kondominium itu yang dikenali sebagai Mala, 30-an, ketika meronda pada 7.30 pagi dan memaklumkan kepada polis.

Mayat pasangan terbabit ditemui dengan kecederaan parah di kepala serta kesan kelar di tangan kirinya, sementara isterinya ditemui dalam keadaan mengiring berhampirannya.

Ku berkata apabila polis ke rumah pasangan terbabit di Tingkat 13, mereka menemui seorang kanak-kanak dalam keadaan terbaring dengan ditutupi kain putih, dan terdapat kapas di dalam hidungnya dalam sebuah bilik di rumah itu. - Bernama

* Masih dalam siasatan. so, punca yang sebenar masih belum dikenalpasti..

21 dah komen:

Krole 5/20/2010 6:09 PM  

astagfirullahalazimmmmmm....

yan 5/20/2010 6:16 PM  

terkedu jap. isk isk isk..


feel free,go here :)
izyan's

mimi 5/20/2010 6:16 PM  

Ya ...ALLAH ampunilah doa ku....jauhkan dari ku dari sifat yang keji dan mungkar...amin yarobbalalamin...

ellis suriyani 5/20/2010 6:18 PM  

jom bace entry ellis..ellis de simpan something kat celah kangkang...hahaha

Nuraisyyah 5/20/2010 6:21 PM  

errrrkk..aisya xtau nk ckap cmne..org skrg ni memg PELIK2..hmmm..bunuh anak sendri..hmm speechless..!!

dgn kes buang bby sndri g xabis2..bkn buang je..tnm2..bkar2..haissssshhh..smoge kita semua mndpt pelindungn drpdNYA..


:)

Farazila 5/20/2010 7:19 PM  

mestii ade sbb?
tekanan idup..bila kurang ilmu agama dlm diri....
manusia akan berfikiran x waras...

zulkbo 5/20/2010 8:51 PM  

salam..
berita bernama tu
tadi masuk tv
orang india
rasanya biasa
dah mereka ni
bermasaalah
jer bunuh diri

Mijie 5/20/2010 9:08 PM  

emm..a'ah zulkbo..mmg warga india pn..mijie pun tgk gk dlm berita td..tp punca sebenar maasih belum dikenalpasti kan??

shafiq 5/20/2010 10:39 PM  

tak tau la ape nak jadi dengan parents sekarang..



My latest entry : 10 Perkara Anda Perlu Tahu Tentang Chelsea Musim 09/10 Ini

Jieda 5/21/2010 1:31 AM  

Kebiasaan terjadi mungkin masalah kewangan yang menjadi punca tapi yang kesiannya si anak tu dibunuh dengan cara camtu.

Nur -al- Ain 5/21/2010 2:02 AM  

ape kejadahnye? ingat best ke buat cm tu? ngokkkk betul

hudhud 5/21/2010 2:25 AM  

oh org india tu kn? gila lah. cmne dorg sanggup bunuh anak sndri?

CiK QiQi 5/21/2010 8:27 AM  

tp slalu kite tgok brite cmni org india yg slalu bnuh dri..

tp kalo islam yg wt...hm...xtau nk kte pe la....de otak tp xmo gne...

Marsha 5/21/2010 8:52 AM  

Mybe dorang ade msalah kot. Xnak tggung, so ni la jalan terakhir...kesian kat budak tu xtau pape...:(.

p/s: Jom dtg blog support kempen selamatkan hidupan liar...

Link: http://marsha-marshashahirnnia.blogspot.com/2010/05/jom-selamatkan-spesis-binatang-terancam.html

ellis suriyani 5/21/2010 11:31 AM  

ehem..traffic jem..pon..pon.. :D

Fitrihadi.com 5/21/2010 11:39 AM  

ini family india kan? yang tragisnya anak tu diracun.. mak aih..kejam gila..pastu gi bunuh diri.. apa nak jadi la sekarang ni.. macam-macam benda buruk dah wujud..

*exchange link siap..sorry lambat sebab coding exchange link tu set limited 50 link ja..lupa nak set unlimited..thanks anyway :)

Aidi-Safuan 5/21/2010 12:38 PM  

mak aih...xde duit la nih. adeihh.. tuh pon nak bunuh 1 famili ke?

belalang hijau 5/21/2010 2:34 PM  

familiy tue bukan berasal dari m'sia kan...mybe mmg dah rancang nak bunuh diri sini.familiy ade prob pe2 kot...

tp still x patut bt mcm tue...itu bkn cara menyelesaikan masalah...

Wanzie 6/02/2010 9:41 PM  

.... apa nak jadi dengan segelintir orang zaman moden ni... sanggup bunuh anak..... dah balik ke zaman jahiliah...

Post a Comment

Sila Tinggalkan komen korang kat sini yer..
InsyaAllah setiap komen dari korang aku akan blas..:)

DeSiGn By MiJiE BloG @ 2011. Powered by Blogger.