Home » , , , , » Tips Tingkatkan Trafik

Tips Tingkatkan Trafik

Tuesday, May 4, 2010

Exchange Link Dgn Mijie
Salam..kali ini mijie akan kongsi sikit berkenaan pertukaran link(exchange link). Utk menaikkan ranking kita di Google. Kita perlu melakukan linkback atau Exchange Link..Kenapa kita harus exchange link?

Pertama, dgn melakukan exchange link maka kita akan memiliki kesempatan memperoleh populariti di internet. Maknanya blog kita akan memiliki peluang tampil di senarai mesin pencarian seperti Google. Hal ini sangat mempengararuhi kunjungan pelawat blog kita. Semakin popular blog, maka semakin banyak org melihat blog kita dan tentunya peluang tampil dgn urutan semakin teratas kn.


Kedua, dgn melakukan exchange link maka peluang utk mmperolehi penghasilan di internet semakin besar. Mengapa demikian? Tentu saja, semakin popular blog kita, maka semakin ramai orang dtg ke blog kita?..Mengapa demikian??..Ini kerana, orang akan memanfaatkan peluang itu dgn mengiklankan produk mereka di blog kita kerana mereka tahu kalau mereka memasukkan iklan mereka, peluang untuk org melihat iklan mereka semakin tinggi dan peluang pndapatan mereka pun tinggi.

Ketiga, yang nilah yang paling mijie suka sebenarnye, dgn melakukan exchange link, maka kita memiliki peluang utk memperolehi rakan di serata dunia (mijie klu boleh nak serata Malaysia je)..Kalau begitu sdh tentu bnyk hal yang akan kita peroleh daripada rakan2 kita itu. Contohnya, pertukaran informasi menarik drpada rakan2 kita itu dpt mmbantu kita dlm banyak hal. Ha, menarik kan?. Itu hanya sebahagian alasan mengapa kita harus melakukan pertukaran link, ada banyak alsan lain yg menyokong tentang kebaikan pertukaran link nie..:)

So, apa tunggu lagi, Jom exchange link dgn mijie. Tapi ingat nie exchange link tau..maknanya kena bertukar2 link..:)

14 dah komen:

yastro 5/05/2010 2:13 AM  

X bape faham ttg link exchange ni???

Lin Creshk 5/05/2010 8:55 AM  

thanks bro kerana sentiasa bagi maklumat2 yg amat bergua...
caya sama lu!!!!

http://cicaktonjeng.blogspot.com/

iniAku 5/05/2010 11:28 AM  

info yg besh.. ping jugak bole tingkatkan traffic

Mijie 5/05/2010 12:12 PM  

yastro :: exchange link, pertukarn link antara sesama blogger..cnth mijie letak link yastro kt blog mijie, pstu yastro ltak link mijie kt blog yastro..:)

Lin :: sme2..:)

iniAku :: a'ah ping pun bole..mijie dh cri cara nk bt 2 tp x jumpe agi..bz skit..

yastro 5/05/2010 12:46 PM  

Mintak tlg bro mijie...Ada x cara nak lepas dari fortyguard?
Kat opis byk yg kene block...cth shoutout box...

Mijie 5/05/2010 1:46 PM  

yastro..ooo..emm ade..gne ultra suft..cari dlm google ek..mijie xsempat nk upload.:)

yastro 5/05/2010 2:07 PM  

tq bro...den try surf dulu.
Klau berhasil nti den bgtau!!!

yastro 5/05/2010 2:13 PM  

klik je trus jmpe fortyguard net la bro...x leh gak arr
atau kene d/load kt umah dulu kot??

Mijie 5/05/2010 3:06 PM  

owh..mknenye dia block jgk ar site utk d/load 2..emm try ar d/load kt umah..pstu nnti blh try..:)

KuZ 5/05/2010 8:33 PM  

http://ismie0219.blogspot.com/

tukar2 link

Mijie 5/05/2010 10:06 PM  

KuZ :: mijie dh letak dh..:)

✿nenek moden✿ 5/07/2010 10:10 PM  

owh..exchange link ye..huhu..

ain fathihah 5/08/2010 12:26 AM  

wow, thx 4 tips berguna

Mijie 5/08/2010 12:36 AM  

nenek moden :: a'ah lebih kkuran cm lah..hehe

ain fatihah :: u're welcome..:)

Post a Comment

Sila Tinggalkan komen korang kat sini yer..
InsyaAllah setiap komen dari korang aku akan blas..:)

DeSiGn By MiJiE BloG @ 2011. Powered by Blogger.