Home » , , » Internet Buat Hal??

Internet Buat Hal??

Saturday, May 29, 2010

Kenapa eyk, sejak kebelakangan ini internet sekarang problem?. Tersangat2 lembab cam siput. Korang tau tak sebab pe?. Dulu mijie ingat problem ni berlaku kat WiFi kat rumah sewa mijie dan office je. Tapi sekarang kat rumah lagi teruk, lebih2 lagi guna broadband. Member2 kat sini pun mengalami problem yang sama.

Aduis, apalah nasib, nak buka blog nie pun dekat 15 minit tu belum tentu dapat buka sepenuhnya. Apatah lagi nak blogwalking. Sebab tu lah kadang2 mijie tidak membalas kunjungan korang. Bukan mijie sombong tau. Mijie dh cuba untuk membalas tapi internet tidak mengizinkan. Huh tension giler.

Trafik pun jatuh sekarang. Baru je nak maintance kan trafik tapi dah internet buat hal, tak dapat lah. Aduis.. Kenapa eyk?. Kat tempat korang macam nie jugak ke??. Ataupun ok je..Macam mana nak selesaikan kan nie. Kalau macam nie selalu, susah lah.

19 dah komen:

Fiza Notty 5/30/2010 2:33 AM  

Salam..fiza pon rase angin je ngan tenet akhir2 ni.. xboleh nak blokwalking lgsung.. update ke ap ke susah bangat!

tp, tetiba fiza rase mozilla firefox yang bermasalah.. ntah apa2 je kan? fiza pon tekad gune ie. Nak tau apa jadik.. aiiik??? laju semacam je tenet ni..??? try bukak kat mozilla lembab balik.. ngahahah skang gune ie je.. :P

tapi tak taulah bende i logik ke idak.. :)

Big Apple Haram?

Mijie 5/30/2010 10:45 AM  

wsalam.. guna ie version brpe?..tp mijie x suka guna ie. mijie lebih suka guna Google Chrome.

Ia lebih laju dari yg lain. Tp ari nie dh ok skit..dh dpt HSDPA. Anyway, thanks for comment..;)

Iza 5/30/2010 11:14 AM  

Buang je broadband.....mmg selalu buat hal, pasang stremyx wifi terus....x mahal sgt pun dlm RM110 je.

Jom jawab uji IQ.....

Mijie 5/30/2010 1:26 PM  

heheh..xleh buang..ni broadband yg akak punye..Mijie ada kt umah skrg. Terpaksa ar guna yg akak, bese klu kat umah sewa pkai WiFi gak..

zulkbo 5/30/2010 3:33 PM  

salam ziarah hari minggu
moga kita semua sihat..
dan dalam apa jua perbuatan
kita diberkati Allah SWT..
bersabor ye sahabat..

Ery Farieha 5/30/2010 3:44 PM  

dah hbs kuota kot
=D

Fiza Notty 5/30/2010 8:37 PM  

ie 7 je.. hah tu lah.. skang dah ok lah.. mozilla pon ok.. hem mahu try google chrome la.. :P

Long Haffiz Long Hassan 5/31/2010 6:39 AM  

ko sbut tntg iunternet wat hal nie, rasa macam malas lak nak balik..haha

iniAKU 5/31/2010 11:06 AM  

pkai la brband..besh tu..laju je jalan

CiK QiQi 5/31/2010 1:16 PM  

mijie gne brokband jenis ape......
mxs, dg or clcm?

Seri Bahasa 5/31/2010 3:04 PM  

dah dekat sebulan nie tenet gitu. terok sangat tenet kat malaysia ni. sewa nak lebih perhidmatan tak hampeh langsung.

Farazila 5/31/2010 10:39 PM  

fara rs kn mijie...internet di malaysia nk kaut keuntungan....

klu luar negara byrn tuk internet mereka murah dah berkelajuan tinggi....

yastro 6/01/2010 12:50 AM  

Aku nyer P1 pun sama...ada masa mmg hampas betoi...tp nk wat cmnekan...ade contract 2 taun...klau x penat le kne baya duit modem!!!

Nur Su'aidah 6/01/2010 12:01 PM  

EMMMMM MENGAPAKAH?

STREAMYX MASA STAY KT SHAH ALAM LEMBAB. SEKARANG DAH DUDUK GOMBAK SEMULA, OKAY PULAK KELAJUAN STREAMYX~

Mijie 6/01/2010 2:19 PM  

Fiza :: a'ah..Guna ar google chrome..Laju skit..hehehe..

Long Hafiz :: blik je..mybe sume tempat x same kot.hhee...

iniAku :: guna broadband ar 2.lembab semacam je..skunk dh ad kt umah sewa..baru laju pkai WiFi..hehhe

Cik Qiqi :: mijie gune celcom..Celcom mmg bt hal ek??..

Seri :: emm btol3..

Farazila :: emm btol3..mhal mhal tp perkhidmatan down kn..Nsib baik mijie x beli..heheh

yastro :: ooo..P1 pun slow jgk ek?..ishk3..igt P1 laju..klu gtu xyh potong ar..hehehe

Nur Suaidah :: OOooo..myb atas tempat kot kan..ad ok, ad x..

Snoop 6/01/2010 4:17 PM  

lau cakap bab internet kat Malaysia ni mmg slow la...
x kira ape...
brodband dgn cara dia, streamyx pun, p1 pun sama...smua problem senang cter...

nizam guna streamyx yg 4MB pun masalah gak kekadang...so lau yg pki broadband mmg fhm2 je la...hehehe

Mijie 6/01/2010 4:30 PM  

nizam :: hahaha..btol3..gune internet kt opis baru laju..ni pun klu time x rehat..lau time rehat lembab gak..huhu..

Snoop 6/01/2010 4:40 PM  

hahaha..
tau xpe....:P

Post a Comment

Sila Tinggalkan komen korang kat sini yer..
InsyaAllah setiap komen dari korang aku akan blas..:)

DeSiGn By MiJiE BloG @ 2011. Powered by Blogger.