Home » , » Surat Perokok Tegar

Surat Perokok Tegar

Monday, April 26, 2010

Nama saye dulu Din(bukan name sebenar), saye mati ni sebab rokok. Tadi saye tulis warkah ini khas untuk anak-anak nage sekalian. Saye mule merokok ketika usia 12 dan mati sebab rokok pada usia 24. Dulu, saye anak nage part time je, lebih kurang 2 batang sehari, tapi lepas 2 tahun berkecimpung secara aktif, saye menjadi pro dan mula menelan 5 batang rokok sejam dan memenangi anugerah perokok pantas seduia dengan rekod 1.779 batang seminit.


Selain itu, saye juga memenangi anugerah gudang garam tahun 1999 dan anugerah dunhill 2001 untuk pembelian rokok terbanyak dalam masa 12 jam. Pada tahun 2002, saye mendapat tempat kedua anugerah mild seven untuk asap paling tebal.

Namun, pada tahun 2004, saye menemui ajal dalam acara marathon sambil mengasap bandar kl anjuran malboro, tetapi saya dilanggar trak pengangkut lucky strike yang datang dari batu pahat menuju ke baling. Disebabkan oleh kesan pelanggaran yang kuat hingga memecahkan kepala, paru-paru, jantung, dan otak saye, saye mati di tempat kejadian. Jadi, nasihat saye, jangan merokok sambil berlari, sekian.


Yang benar,

din nage


* Jum Sertai Campaign X NAK MEROKOK !!!

8 dah komen:

myFirdaus 4/26/2010 2:04 PM  

knape perokok nih, sngguh jimat duet just utk beli rokok???? snggup x makan sbb nk simpan duet bli rokok... bnde nih terjadi kat roomate aku...

Sara KMS 4/26/2010 3:38 PM  

ermm.. nmpknyer ada masalah di shoutmix awk..
hrp betulkan ek.. (><;;)
takleh nk tekan sbb nak taip..

Mijie 4/26/2010 4:05 PM  

myFirdaus :: emm bese lah daus...dh ketagih 2..semua snaggup berkorban..adui..ssh btol..nsb baik aku x isap..:)

Sara :: thanx coz gtaw tp problem kat mn ek??..

+akufobia+ 4/27/2010 9:37 PM  

tension kirikanan orang rokok.aa.(dead.)

Mijie 4/27/2010 9:56 PM  

sabar jelah +akufobia+..mmg skrg dh rmai penghisap rokok..dimana2 pun dia ade..tpkse lh than bau asap 2 kn..adui..bila lah diaorg nie nk insaf.

liyana 4/28/2010 1:57 AM  

errmm..takut dengar pasal rokok ni..bnyk kematian sebab rokok...

Mijie 4/30/2010 4:27 PM  

emm.btol 2...so..jgn lah merokok dmi kesihatan anda yer n jgn utk mencuba..skali cuba psti nk lagi..

admin 1/22/2011 10:29 PM  

merokok byk memberi masalah kesihatan kpd kita..so amalkn gaya hidup sihat:)

Post a Comment

Sila Tinggalkan komen korang kat sini yer..
InsyaAllah setiap komen dari korang aku akan blas..:)

DeSiGn By MiJiE BloG @ 2011. Powered by Blogger.