Home » , » Cara Membuat LinkWithin@"Anda Mungkin Meminati :"

Cara Membuat LinkWithin@"Anda Mungkin Meminati :"

Sunday, April 25, 2010



LinkWithin ? apa tu ? mungkin anda yang baru dalam dunia blogging tertanya-tanya apa itu LinkWithin . Bagi yang biasa mungkin ini kacang jer bagi dia orang. Jadi kalau anda sudah tahu apa itu LinkWithin , maka anda boleh berhenti membaca setakat ini sahaja. Bagi yang tidak tahu teruskan membaca.


LinkWithin berfungsi untuk memaparkan entry atau post anda yang berkaitan yang anda masukkan sebelum ini untuk ditunjukkan kepada pelawat blog anda. Jika anda melawat ke blog yang ada fungsi LinWithin anda akan jumpa perkataan " Anda mungkin juga meminati .." disebelah bawah setiap post atau entry yang dipaparkan.

Jika anda nak tahu macam mana mereka buat ? Mudah jer , apa yang perlu anda buat ialah :

1. Buka akaun blogger anda.
2. Pergi ke URL : http://www.linkwithin.com
3. Taipkan email blogger anda.
3. Taipkan URL blog yang anda ingin letak LinkWithin.
4. Pilih Platform : Blogger
5. Tetapkan bilangan post yang anda inginkan dipaparkan.
6. Klik kotak kecil jika mahu.
7. Klik GetWidget !
8. Klik Install widget
9. Pilih blog yang anda ingini untk letak widget tersebut.
10. Klik Add Widget
11. Preview blog anda.

From http://tutorialforblogger.blogspot.com/

31 dah komen:

aisyah ^^ 4/25/2010 7:43 PM  

ohhhh..baru tauuuu...
dah lame da nak buat tp mls nak tanye org..hihihi
thanks for sharing! ^^

Mijie 4/25/2010 9:25 PM  

hehe..ok welcome..6t ade pape2 yg baru, insyaAllah akan share agi..sharing is caring kan..heheh

Mijie 4/25/2010 9:32 PM  

dela :: 2 cara untuk buat "Anda Juga Mungkin Meminati" cam kat bawah setiap post mijie kan ade..try lah buat..:)

Fatih Shafiqah 4/25/2010 11:25 PM  

akhirnya dpt juga saya buat
dh lame nk buat ni

Mijie 4/26/2010 10:07 AM  

:)..syukuran fiqah..:)

Marsha 5/15/2010 12:33 AM  

Salam...
TQ sudi singgah blog sy.
Sronok dgn tutorial ni sbb baru tau nak wat cmne??
TQ sudi kongsikan..:)

Mijie 5/15/2010 1:24 AM  

wsalam..ok sm2 Marsha..singgh2 lh selalu ek..;)

ikeen 7/05/2010 11:16 PM  

baru buat tutorial nie..suke2..hehe

ice♥ice 9/01/2010 10:21 AM  

ice baru buat linkwithin ni..thanx mijie! ;)

Nur 1/14/2011 9:15 PM  

terima kasih :)

MYA EL QAYREENA AZRYAN 2/22/2011 4:52 PM  

@tapi say buat tak berjaya...adakah mesti ada artikel yang banyak baru boleh buat linkwithin tu?dan mcmner pula dgn gambar yang ada kat linkwithin ?

Mijie 2/23/2011 10:04 PM  

@MYA EL QAYREENA AZRYAN

Maaf ..sy baru dpt on9 blog nie..xee lah..klu entry sikit pun msh blh buat. dh try bnyk kali ke?..mesti ad error kot..checck url btul ke x, pstu pilihan platform btul x ek..klu x jd jgk bgtau ek

ina 3/22/2011 9:35 PM  

cayalah... dah jadik pun... terima kasih bebanyak yer..

Mijie 3/22/2011 11:26 PM  

@ina

sama2.. Bagus ar dh jd..tp pelik knp shahirah x jadi..Emm

azdiyana 3/25/2011 3:04 PM  

chesh mcm tu je. sng la jgk. thanks! :D

CIK AYU ARIFFIN 4/07/2011 12:08 AM  

dah siap..senang tgk tutorial awk..n ayu dah wat tutorial sendiri..tp dah tinggalkan link awak tau

http://ayuariffin.blogspot.com/2011/04/cara-membuat-link-anda-mungkin-meminati.html

CIK AYU ARIFFIN 4/08/2011 2:03 AM  

@Mijie
thz jugak sbb mmg dok cari lama dah

Mijie 4/08/2011 9:50 PM  

@CIK AYU ARIFFIN

xpe ayu..sharing is caring kan..;)

Mohd Shafizam Abd Latif 8/23/2011 9:16 AM  

Fuh..lega..ade gak post yg menerangkan..he2..TQ..=)

ZAINALFITRE MUSTAFA 9/21/2011 9:10 AM  

artikel ni best ......dok cari akhirnta jumpa juga

ZAINALFITRE MUSTAFA 9/21/2011 9:11 AM  

akhirnya jjumpa juaga cara nak buat link waiting kat bawah post ni...artikel ni bagus ,tq

KiMiE 9/24/2011 1:31 AM  

Terbaik bro..thanks~

KiMiE 9/24/2011 1:43 AM  

bg tutorial nak wat dropdown button kat sidebar kanan tu pulak huhu!

Mijie 9/28/2011 9:10 PM  

@KiMiE

Ok bro..nanti ada masa mijie buat ek. Tunggu yer..:)

Noridah Sanz 1/08/2012 6:51 PM  

salam..

yee..dah jadi..tq..camne nak buat kotak kat atas yg ade tulis home, contact, etc...?

Halimahtun saddiah omar 5/13/2014 11:52 PM  

kenapa saya buat tak jadi saya keliru edit HTML dan edit content tu

Post a Comment

Sila Tinggalkan komen korang kat sini yer..
InsyaAllah setiap komen dari korang aku akan blas..:)

DeSiGn By MiJiE BloG @ 2011. Powered by Blogger.