Home » , » Cara kesan IP address visitor blog kita

Cara kesan IP address visitor blog kita

Monday, March 15, 2010



Statscounter.com adalah salah satu site yang menyediakan perkhidmatan visitor counter yang mempunyai ciri-ciri yang sangat menarik. Dengan mendaftar dan memasang widget statscounter secara paparan ataupun di sembunyikan(hide) pada blog, kita sebenarnya dapat mengesan dari mana datangnya visitor beserta IP address. Dengan memaparkan maklumat pelawat secara detail, kita juga mungkin dapat mengesan IP address visitor yang memberi komen berdasarkan masa yang tercatat pada komen tersebut.


Untuk mengesan IP address visitor yang masuk ke blog kita, hanya perlu klik icon Real-Time Stats and Visitor Reports (rujuk gambar) dan kemudian klik pada Recent Visitor Activity. Pada paparan Recent Visitor Activity, kita dapat melihat maklumat yang menunjukkan lokasi, ISP provider, IP address visitor, entry page, exit page dan refering URL visitor yang melawat ke blog kita.

Untuk mencubanya, anda boleh mendaftar di statscounter.com

3 dah komen:

miss 3L bunny 8/02/2010 5:41 PM  

npa x pay pegi ke statscounter.com huhu

Mijie 8/02/2010 9:16 PM  

@miss 3L bunny

eh xleh ke??..mijie buka blh je..klik je kan link 2

Anonymous,  9/20/2010 2:16 AM  

hi all
http://www.tor.com/community/users/moahuntfiwolf1981
http://www.tor.com/community/users/emenriora1988
http://www.tor.com/community/users/bircirebu1986
http://www.tor.com/community/users/belanmili1983
http://www.tor.com/community/users/dustgevacons1970

Post a Comment

Sila Tinggalkan komen korang kat sini yer..
InsyaAllah setiap komen dari korang aku akan blas..:)

DeSiGn By MiJiE BloG @ 2011. Powered by Blogger.